Μαγευτικό οδοιπορικό: Ιδανικοί προορισμοί για το Φθινόπωρο στην Ελλάδα

Το φθινόπωρο για κάποιους σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου ανεμελιάς, σύμφυτης με τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ενδεχομένως να “εισβάλλει” και μία μελαγχολία στην ψυχοσύνθεση μας που μας υπαγορεύει την εργασιοθεραπεία, η οποία τις περισσότερες φορές ηχεί αρνητικά στο μυαλό μας. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, όσοι απέχουν περισσότερο διάστημα από την δουλειά τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες για αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Γιατί η άλλη ενέχει πολύ διαφορετικά συναισθήματα. Εκείνα που συνδέονται με το πέρας της περιόδου που λέγαμε, προσδίδοντας θετικό όμως αποτύπωμα. Γιατί μπορεί για κάποιους το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη τους εποχή, για άλλους ωστόσο το φθινόπωρο αποτελεί την εκλεκτή εποχή της καρδιάς τους! Την εποχή που σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου, την θέσπιση νέων στόχων και γενικότερα μίας ανανέωσης “ψυχή τε και σώματι”.

Η φύση έχει προνοήσει από μόνη της να ενισχύσει αυτό το αίσθημα “αυτοσυγκέντρωσης” στους νέους στόχους, αλλάζοντας και η ίδια. Με νέα χρώματα, νέα σκηνικά τοπία, νέες καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό ψηφιδωτό που προμηνύει την αλλαγή. Μετατρέποντας, κακά τα ψέματα, το φθινόπωρο, σε μαγεία.

Η χώρα μας, με τα μαγευτικά της τοπία, “προσαρμόζεται” σε κάθε εποχή, προσφέροντας ένα χάρμα οφθαλμών. Όπως οι ακόλουθες φωτογραφίες, που εκτός από την αυτοσυγκέντρωση που λέγαμε, δημιουργούν την ελπίδα για νέα όνειρα. Ήρθε η ώρα να τις εξερευνήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους. Και ποιος ξέρει, να πάρουμε ιδέες για την επόμενη φθινοπωρινή μας εξόρμηση!

Δίλοφο, Ζαγοροχώρια, Νομός Ιωαννίνων
Δίλοφο, Ζαγοροχώρια, Νομός Ιωαννίνων
Ποταμός Βοϊδομάτης, Ζαγοροχώρια, Νομός Ιωαννίνων
Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια, Νομός Ιωαννίνων
Κόνιτσα, Νομός Ιωαννίνων
Λίμνη Αώου, Νομός Ιωαννίνων
Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα
Μέτσοβο, Νομός Ιωαννίνων
Λίμνη Μουτσάλια (Αρένες), Όρος Γράμμος
Εθνικός Δρυμός Πίνδου “Βάλια Κάλντα”
Εθνικός Δρυμός Πίνδου “Βάλια Κάλντα”
Γεφύρι Άρτας
Καστοριά
Καστοριά
Καταρράκτες στη λίμνη Σκρα, Νομός Κιλκίς
Σκοτίνα, Νομός Πιερίας
Γέφυρα Λεωνίδα, Ορεινή Ροδόπη
Μετέωρα, Νομός Τρικάλων
Μετέωρα, Νομός Τρικάλων
Ελάτη, Νομός Τρικάλων
Λίμνη Πλαστήρα, Νομός Καρδίτσας
Μακρινίτσα, Πήλιο, Νομός Μαγνησίας
Τσαγκαράδα, Πήλιο, Νομός Μαγνησίας
Ορεινή Ναυπακτία, Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Γραμμένη Οξυά, Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Πηγές Κρύας Βρύσης, Λιβαδειά, Νομός Βοιωτίας
Πηγές Κρύας Βρύσης, Λιβαδειά, Νομός Βοιωτίας
Λίμνη Τσιβλού, Νομός Αχαΐας
Λίμνη Τσιβλού, Νομός Αχαΐας
Ορεινή Αρκαδία