Η παρέα του Action24 γράφει τη δική της ιστορία στην ενημέρωση

Σε μια εποχή που η ενημέρωση έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο στα περισσότερα πανελλαδικά κανάλια, η έκπληξη έρχεται από ένα περιφερειακό. Το Action 24, αποδεικνύοντας ότι η φύση απεχθάνεται το κενό, έρχεται να καλύψει την έλλειψη σοβαρών ενημερωτικών εκπομπών με δημοσιογράφους που έχουν δώσει εδώ και χρόνια σοβαρά δείγματα γραφής, αλλά και με νεότερους που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης.

Ο Ιούλιος ξεκίνησε εν μέσω Μουντιάλ, με Brainstorming, μια νέα ενημερωτική εκπομπή κάθε βράδυ στις 9.00, που ήδη από την πρώτη εβδομάδα αποτελεί μια θετική έκπληξη. Παρουσιάζουν ο Γιώργος Πιέρρος και ο Αργύρης Παπαστάθης, της γενιάς των 30άρηδων, ενώ ο διευθυντής του Action 24 Γιώργος Κουβαράς εμφανίζεται σε ρόλο σχολιαστή. Η εκπομπή θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο την ίδια ώρα, ακριβώς δηλαδή πριν από το Evening Report – την εκπομπή «σημαία» του καναλιού, που βγαίνει κάθε βράδυ στις 10.00 με κεντρικό παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά και σχολιαστές τον Αντώνη Παπαγιαννίδη, τον Δημήτρη Καιρίδη, την Χριστίνα Κοραή, τον Σταμάτη Ζαχαρό αλλά και τον Γιάννη Πολίτη, που είναι και σύμβουλος ενημέρωσης στο κανάλι. Στα ρεπορτάζ ο Γιώργος Πιέρρος, ο Σπύρος Μουρελάτος και η Κατερίνα Δούκα και στην αρχισυνταξία ο Ρενάτο Λέκκα.

Brainstorming και Evening Report θα αποτελούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου μια ενότητα, δίνοντας το καθαρό ενημερωτικό στίγμα του Action 24 καθημερινά από τις 9.00 μέχρι τις 11.30.

Κάθε Τρίτη βράδυ ο Γιάννης Πολίτης θα συνεχίσει το “X2”, το επιτυχημένο πολιτικό talk show που εντάσσεται στα μακροβιότερα της ελληνικής τηλεόρασης, αφού πριν έρθει στο Action 24, όπου συμπληρώνει πέντε χρόνια, μετρούσε άλλα τόσα στην ΕΡΤ.

Επίσης, στις αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές ο καθηγητής Δημητρης Καιρίδης συνεχίζει το «Ω τι κόσμος μπαμπά», το μοναδικό talk show στην ελληνική τηλεόραση αποκλειστικά για διεθνή θέματα, ενώ ο Σταμάτης Ζαχαρός επανέρχεται από το φθινόπωρο με το Capital Control, που φιλοξενεί πρόσωπα κυρίως από το χώρο της Οικονομίας.

Ιδέες για νέες εκπομπές έχουν πέσει στο τραπέζι. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συζητά το τηλεοπτικό του come back με καθημερινή απογευματινή εκπομπή, ενώ ο Γιάννης Πολίτης ετοιμάζει και νέα εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν όμως κι άλλες εκπλήξεις στο ενημερωτικό κομμάτι, όπως και στο αθλητικό και στο ψυχαγωγικό που επίσης συμβάλλουν καθοριστικά στο προφίλ του καναλιού.

Αν φέτος το Action 24 κατάφερε να πιάσει 500.000 τηλεθεατές την ημέρα, τη νέα σαιζόν κοιτάζει ακόμη ψηλότερα.

Πηγή: zoomnews.gr