Στη νότια Κρήτη ο σεΐχης του Κατάρ με το πλωτό «παλάτι» (φώτος)

Στα δέκα μεγαλύτερα και υπερπολυτελέστερα γιοτ σε όλο τον κόσμο συγκαταλέγεται το πλωτό «παλάτι» ονόματι “Al Mirqab”, ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ, που το πρωί της Τετάρτης έριξε άγκυρα στα ανοικτά των Σφακίων.

Έχει μήκος 133 μ.και έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2008, όταν ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, αισθάνθηκε πως ήταν μικρό το μήκους 90 μ. Oceanco που είχε έως τότε. Ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3. Φτιαγμένο κατά την παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ, δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο.

Για να καταλάβει κανείς το εσωτερικό του, αφού οι φωτογραφίες είναι σπάνιες, αφού δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Όσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ολα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν πιθανολογείται ότι οι επιβαίνοντες της πελώριας θαλαμηγού είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης σεΐχης και πρωθυπουργός, ενώ άγνωστο είναι το πόσο θα παραμείνουν στα Χανιά, μέχρι το επόμενο “βίρα της άγκυρες”.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Πηγή: Zarpanews.gr