Συγκινεί ο Τιμολέων Διαμαντής για το θάνατο του πατέρα του: Πήγα σπίτι και τον βρήκα στο κρεβάτι

Για την πιο δύσκολη στιγμή του, τον θάνατο του πατέρα του από καρκίνο, μιλά, πρώτη φορά, ο Τιμολέων Διαμαντής σε συνέντευξή του.

«Την νίκη μου την αφιερώνω σίγουρα στον πατέρα μου. Θα ήθελα να ήταν απ’ τον εξώστη να με βλέπει, γιατί δεν με είχε δει ποτέ να μαγειρεύω επαγγελματικά», λέει, στο περιοδικό You Weekly και τον Γιώργο Κακογιάννη, ο νικητής του MasterChef και παραδέχεται πως «όταν μου έπεφτε το ηθικό και δεν ήμουν ψυχολογικά καλά, πάντα σκεφτόμουν τι τράβηξε και έλεγα “οk, τράβηξε τα χειρότερα, έφυγε από τη ζωή, τα δικά μου δεν είναι τίποτα, προχωράμε”».

Όπως αποκαλύπτει, ήταν μαζί με τον πατέρα του, έχοντας μόλις γυρίσει από την πρακτική του, όταν οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε όγκο στους λεμφαδένες. «Για δύο χρόνια πάλευε με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, πηγαινοερχόταν συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο. Πολλές φορές πηγαίναμε μαζί του όλα τα παιδιά. Ο καρκίνος είναι μία οικογενειακή αρρώστια, την περνούν και οι γύρω σου», συμπληρώνει.

«Ποτέ δεν είσαι έτοιμος όταν φεύγει ένας άνθρωπός σου. Βέβαια καταλαβαίναμε ότι θα πήγαινε προς τα εκεί, γιατί είχε γεμίσει ολόκληρος καρκίνο την τελευταία εβδομάδα και ο γιατρός μας είχε πει ότι μέτραγε μέρες», συνεχίζει και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως ο πατέρας του πέθανε: «ήμουν στη δουλειά. Με πήρε η μητέρα μου και μου είπε “Τίμο, ο μπαμπάς έφυγε”, πήγα κατευθείαν σπίτι και τον βρήκα στο κρεβάτι».

Παρά την δύσκολη στιγμή, ο νεαρός σεφ παραδέχεται ότι ήταν σκληρός και επέλεξε να φανεί δυνατός για την μητέρα του και τα μικρότερα αδέρφια του. «Μέσα μου εννοείται πως η καρδιά μου είχε γίνει σμπαράλια, αλλά εξωτερικά έδειχνα μια χαρά. Οι πρώτες μέρες ήταν πολύ δύσκολες που γυρνούσες σπίτι, δεν τον έβλεπες, δεν άκουγες την ανάσα του… Αλλά με τη βοήθεια του Θεού δεθήκαμε και προχωρήσαμε», καταλήγει.