Ξάνθη: Η Ρίτα Γουίλσον στα μέρη των προγόνων της - Ο στόχος της συζύγου του Τομ Χάνκς!

Η Ρίτα Γουίλσον, σύζυγος του Τομ Χάνκς, έρχεται στην Ξάνθη με σκοπό να αναπαλαιώσει τους νερόμυλους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ξάνθη η πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ, η καταγωγή της οποίας ως γνωστόν ερίζει από το χωριό Ωραίον του Δήμου Μύκης στη Θράκη.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα “Θράκη” Πομακικής καταγωγής η γνωστότατη και πανέμορφη ηθοποιός, έρχεται για δεύτερη φορά στην περιοχή μας (η πρώτη φορά ήταν το 2012), αυτή τη φορά μάλιστα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό, να συντελέσει στην τουριστική αξιοποίηση- αναβάθμιση της γενέτειράς της. Πιο αναλυτικά, η Ρίτα Γουίλσον εκδήλωσε την επιθυμία να αναβαθμίσει και να ανακαινίσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίον και το Δημάριο, αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στην Σμίνθη όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλεναν τα μαλλιά που ύφαιναν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Θράκης», η σύζυγος του Τομ Χανκς δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της, ώστε να παραβρίσκεται και στο ετήσιο «εντρελές» που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα Πομακοχώρια για την φερόμενη και ως γιορτή υποδοχής της άνοιξης! Ήδη κάποιοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής, αλλά και πομακικοί σύλλογοι, ετοιμάζουν την υποδοχή της Ρίτας Γουίλσον, η οποία αναμένεται αυτή την φορά να κινηθεί με περισσότερη εξωστρέφεια…

Πηγή: tourkikanea.gr