Ο Πολιτισμός και η Γαστρονομία της Πελοποννήσου κατέκτησε το Πεκίνο - Αφιέρωμα στο ξενοδοχείο Kerry

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Kerry στο Πεκίνο. Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου κ. Γιλμάζ ενώ η υπεύθυνη της διοργάνωσης κα. Μαρία Ζησούλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Πελοποννήσου.

Πάνω από 40 δημοσιογράφοι από Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και social media παρακολούθησαν την εκδήλωση ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν συνεχώς αυξανόμενα.

Την εκδήλωση άνοιξε το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές και τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς υπό την ζωντανή παραδοσιακή μουσική των δυο μουσικών που συνοδεύουν την αποστολή.

Οι chefs από της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής  Acropolis κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και κα. Όλγα- Μαρία Νικολάου γέμισαν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν στην πρώτη μέρα παρουσίασής της στο Πεκίνο πάνω από 200 άτομα . Μεταξύ αυτών ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Θεόδωρος Πιττακής και σημαντικοί επιχειρηματίες του Πεκίνου.

Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχιστούν μέχρι της 18 Απριλίου 2018.

Η εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ χορηγοί είναι ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου, το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής,  Acropolis.

Τέλος δόθηκε τιμητική πλακέτα με τον Παρθενώνα στο Γενικό Διευθυντή του KERRY HOTEL BEIJING για την Προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία από τα μέλη της Λέσχης.