Εγκαταλειμμένη η βίλα του Ασλάνη στη Μύκονο (Φώτος)

Ήταν 28 Αυγούστου του 2013 όταν ο Μιχάλης Ασλάνης, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σκουφά 21 στο Κολωνάκι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνήσουν το χώρο. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ασλάνης κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε υποστεί οικονομική καταστροφή και αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα, επειδή έπεσε θύμα απάτης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του.
Ο σχεδιαστής που λάτρευαν οι σταρ της Ελλαδας και οι γυναίκες ονειρεύονταν να αποκτήσουν μία δημιουργία του, ήταν εκείνος που έγραψε το φινάλε στη μυθιστορηματική ζωή του.

Η φαρμακευτική τοξίκωση ήταν το επίσημο αίτιο θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη, σύμφωνα με το πόρισμα που προέκυψε δύο μήνες μετά τον χαμό του, από τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης. Από υπερβολική δόση φαρμάκων, χαπιών υπνωτικών και κατασταλτικών «έσβησε» το «Καλό παιδί της μόδας».

Πέντε περίπου χρόνια μετά από τον θάνατο του, είναι ακόμα θολά όλα τα θέματα σχετικά με την ακίνητη περιουσία και την εταιρεία του. Η γραφειοκρατία έχει περιπλέξει την κατάσταση, με τη βίλα του στη Μύκονο, όμως αναφέρει το ρεπορτάζ του περιοδικού Χάι, να έχει περάσει στα χέρια του κράτους. Η βίλα δεν έχει πωληθεί, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στο έλεος του καιρού και του χρόνου.

«Δεν έχει πωληθεί, αντίθετα ανήκει πλέον στο κράτος. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση της δεν είναι η καλύτερη καθώς είναι λογικό να έχει υποστεί κάποιες φθορές», δήλωσε στο περιοδικό μεσίτης του νησιού.

Μετά το θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη οι τρεις αδελφές του δεν ήταν διατεθειμένες, λόγω των χρεών που άφησε πίσω του, να δεχτούν την κληρονομιά.

Η εντυπωσιακή βίλα, που βρίσκεται στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κανάλια χτίστηκε πριν από 27 χρόνια. Εκεί ο Μιχάλης Ασλάνης απολάμβανε μοναδική θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το νησί της Τήνου και τη Δήλο.

Το εσωτερικό του σπιτιού με μοναδικής αισθητικής έπιπλα, καθρέπτες στους τοίχους, καθώς και πανάκριβα υφάσματα συνδυασμένα με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική.

Το 2010 ήταν η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής κάλεσε ειδικούς που θα αναλάμβαναν αντί για εκείνον την ενοικίαση, καθώς και τη σωστή προώθηση του σπιτιού μέσω διάσημων σελίδων στο διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ http://cyclades24.gr