12 Δεκεμβρίου: Το αλεξανδρινό έχει τη δική του γιορτή!

12 Δεκεμβρίου 2017 – Στο ημερολόγιο των ασυνήθιστων εορτών, στη 12η Δεκεμβρίου το αλεξανδρινό κυριαρχεί. Στις Η.Π.Α., η Ημέρα του Αλεξανδρινού γιορτάζεται από το 1852. Αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτή η ξεχωριστή γιορτή του αλεξανδρινού έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς. Από πού προέρχεται όμως αυτή η ξεχωριστή ημέρα και πώς θα πρέπει να γιορτάζεται;

Ένα αστέρι και ο πρεσβευτής του

Η Ημέρα του Αλεξανδρινού είναι μια μέρα που μνημονεύει το θάνατο του Joel Roberts Poinsett, του πρώτου Αμερικανού πρέσβη στο Μεξικό και λάτρη των φυτών. Στο Μεξικό, ο Poinsett ανακάλυψε το 1828 το αλεξανδρινό άγριο στη φύση. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ομορφιά του, που το έφερε στις ΗΠΑ και του έδωσε το όνομά του. Σύντομα το φυτό με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φύλλα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Έκτοτε έχουν περάσει 200 χρόνια. Ο Joel Roberts Poinsett πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851 και το 1852 το Κονγκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών θέσπισε την Ημέρα του Αλεξανδρινού προς τιμήν του διπλωμάτη, η οποία από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου.

Η ιδανική μέρα για αστεροειδείς ευχές

Η απάντηση στην ερώτηση, πώς μπορεί να εορταστεί καλύτερα η Μέρα του Αλεξανδρινού είναι εμφανής: Είναι η ιδανική ημέρα για να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας ένα αλεξανδρινό. Είτε ως «ευχαριστώ» σε μια μητέρα, ή ένα μήνυμα αγάπης στον σύντροφό μας, σύμβολο αγάπης για τον καλύτερο φίλο μας ή μια μικρή χειρονομία εκτίμησης προς έναν γείτονα ή έναν συνεργάτη μας, ένα αλεξανδρινό αποτελεί ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Χάρη στα πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα και με τα κατάλληλα αξεσουάρ το αλεξανδρινό μπορεί να γίνει μια μοναδική σύνθεση, που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ακόμη και χωρίς επιπλέον στολίδια, αυτό το φυτό με τα φωτεινά και πολύχρωμα αστεροειδή του φύλλα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι πως μπορείτε να αξιοποιήσετε το αλεξανδρινό, μπορείτε να βρείτε ιδέες για συνθέσεις, διακοσμήσεις και δώρα με αλεξανδρινά στο www.starsuniteeurope.eu

Με την ευκαιρία: Στις Η.Π.Α. την ίδια ημέρα γιορτάζεται ακόμη μια ξεχωριστή ημέρα, αυτή του “Gingerbread House Day”. Το δημοφιλές σπιτάκι από μπισκότο και ζαχαρωτά ταιριάζει απόλυτα με το αλεξανδρινό και αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό αν θέλετε να δημιουργήσετε ξεχωριστές διακοσμήσεις την Ημέρα του Αλεξανδρινού.

Για περισσότερες διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το Αλεξανδρινό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.starsuniteeurope.eu, .