Ανακαλύψαμε τα πιο ψαγμένα καφενεία στην Αθήνα, με ελληνικό καφέ, μεζέδες και μουσική!

Έξι από τους πιο ιδιαίτερους καφενέδες στις γειτονιές της Αθήνας για παραδοσιακό καφεδάκι, τέχνη, ουζομεζέδες και ψαγμένες μουσικές.

Σαρδανάπαλος
Μπισκίνη 49, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935

Καλλιτεχνικό και άκρως μουσικό, το καφενείο του Σαρδανάπαλου απλώνει τραπεζάκια σε έναν εσωτερικό ανεπιτήδευτο χώρο, αλλά και μερικά έξω, όταν έχει ήλιο. Παίζει μουσικές από βινύλια, ενώ κάθε Τετάρτη από τις 20.00 μας χαρίζει live μουσικές σε θεματικές βραδιές, από σμυρνιώτικους ήχους μέχρι αμερικάνικα του ’50 και του ’60 και από μπουζούκι μέχρι φυσαρμόνικα. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και χειροποίητα γλυκίσματα ή αλμυρά εδέσματα, ενώ αργότερα μαζί με τα ουζάκια σερβίρει ελληνικούς μεζέδες σε πολύ χαμηλές τιμές (υπολογίστε κάτω από 10€ για τσιμπολόγημα).
Ευτοπία
Ομήρου 27, τηλ: 21 0364 4736

Στο κέντρο της Αθήνας, στις παρυφές του Κολωνακίου, κρύβεται ένα «καφενείον-εκλεκτοπωλείον» όπως αυτοσυστήνεται αυτός ο χώρος με τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εικόνες της παράδοσης. Εδώ από το πρωί καθόμαστε για ελληνικό καφέ στη χόβολη με υποβρύχιο, ενώ δεν λείπει και ο καλός εσπρέσο – ο οποίος μάλιστα το βράδυ μεταμορφώνεται σε πρωτότυπο κοκτέιλ. Οι μουσικές είναι τζαζ – δεν αποκλείεται όμως να πετύχετε και έντεχνες μουσικές βραδιές. Ωραιότατες οι σπιτικές πίτες και τα γλυκά, όπως και τα παραδοσιακά προϊόντα που φιγουράρουν στα ράφια, ανάμεσα σε έργα τέχνης και δανειστικές βιβλιοθήκες.
Πανελλήνιον
Μαυρομιχάλη 16, Εξάρχεια
Μυρίζει παλιά Αθήνα, βρίσκεται στα Εξάρχεια και είναι το καφενείο των σκακιστών της πόλης. Εδώ, ανάμεσα στις παλιές φωτογραφίες, τις συλλεκτικές αφίσες και τα πορτρέτα διάσημων σκακιστών, οι φίλοι του «αθλήματος» πιάνουν θέση για ελληνικό καφέ και ρουά ματ στα τραπεζάκια του, σε ένα περίεργο κράμα πελατείας που αποτελείται από φοιτητές μέχρι ηλικιωμένους πρωταθλητές του σκακιού. Από το μεσημέρι, σερβίρει και ουζάκι για να χαλαρώσει το μυαλό από το παιχνίδι.Καφενείο Κυδαθηναίων
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 2, Πλάκα, τηλ: 2103232340

Στην πιο μποέμ πλατεΐτσα της παλιάς Αθήνας, αυτή της Φιλομούσου Εταιρίας απέναντι από το Cine Paris, το παραδοσιακό καφενείο Κυδαθηναίων μας φιλοξενεί από το πρωί για ελληνικό καφέ με λουκουμάκι. Αργότερα μας σερβίρει μπύρες από 3€, ρακόμελα και ούζα με μεζεδάκια και το βράδυ ποτά και κοκτεϊλάρες από 6 και 7,50€ αντίστοιχα. Οι μουσικές είναι εξίσου πολυσυλλεκτικές, από rock’n’roll και jazz μέχρι ρεμπέτικα.Sabir
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0345 2276

Χύμα καλλιτεχνικό στέκι σε μια γειτονιά που του ταιριάζει απόλυτα, το καφενείο του Sabir αγαπά τις πολιτιστικές δράσεις, την τέχνη κάθε μορφής αλλά και τα… φαγοπότια. Τα τελευταία λαμβάνουν χώρα είτε στον εσωτερικό χώρο του καφενέ είτε στην πλακόστρωτη, νησιώτικη αυλή, όπου η ρακή από την Αμοργό ρέει άφθονη για να συνοδεύσουμε τα μεζεδάκια. Για ένα παρεΐστικο φαγοπότι, υπολογίστε περί τα 10€ το άτομα.

Το καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Μοναστηρίου 140, Κολωνός, τηλ: 21 1221 7260

Εκτός από μερακλίδικο καφέ, σε αυτή την κολεκτίβα απέναντι από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, «σερβίρονται» εργαστήρια, παρουσιάσεις, μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, παραμύθια, παιδικά εργαστήρια, προβολές και εκθέσεις. Εδώ βρίσκουμε επίσης οικονομικά πιάτα ημέρας αν πεινάσουμε. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι δράσεις στο πάρκο, από yoga και περιπάτους μέχρι pilates και… παρασκευή μουσταλευριάς.

ΠΗΓΗ  http://www.in2life.gr