Η επιστολή Sinatra στον George Michael: «Το ταλέντο δεν πρέπει να σπαταλιέται»

Ήταν το 1990 όταν ο θρύλος της μουσικής, Frank Sinatra είχε στείλει μια ανοιχτή επιστολή σε περιοδικό απευθυνόμενος στον George Michael με αφορμή την απόφασή του να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Sinatra έβλεπε τον νεαρό τότε τραγουδιστή σαν γιο του, ενώ ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του.

Μεταξύ άλλων ο Sinatra ζητούσε από τον George Michael να σταματήσει να παραπονιέται για τη φήμη που έχει κατακτήσει και να μην σπαταλάει το ταλέντο του.

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα της επιστολής του Sinatra στον George Michael, η οποία εστάλη στο περιοδικό όπου ο δεύτερος είχε κάνει τις δηλώσεις περί απόσυρσής του από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν είδα το εξώφυλλό σας σήμερα για τον George Michael, τον «απρόθυμο ποπ σταρ» η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί τον Θεό κάθε πρωί που ξυπνά για όλα όσα έχει στη ζωή του.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εμένα.

Παρά το γεγονός ότι έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία ως ερμηνευτής και συνθέτης μόλις στα 27 του χρόνια, θέλει να παρατήσει αυτό που εκατομμύρια νέοι στον κόσμο θα σκότωναν να αποκτήσουν.

Έλα τώρα George, χαλάρωσε. Χόρεψε με το ρυθμό, φίλε. Ξεδίπλωσε τα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τα «βάρη» που όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να σηκώνουμε από εκείνες τις δύσκολες βραδιές που κοιμόμασταν στα πούλμαν και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.

Και μην ξανακούσω κουβέντα περί «τραγωδίας της φήμης». Η τραγωδία είναι όταν δεν έρχεται κανείς στις συναυλίες σου και καταλήγεις να τραγουδάς για την καθαρίστρια σε ένα άδειο κλαμπ όπου έχει να πατήσει πελάτης από του Αγίου Ποτέ. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με όλα αυτά. Βρίσκεσαι στην κορυφή του μουσικού στερεώματος για το είδος σου και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστείς τους φαν που σου στάθηκαν όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος δίπλα σου.

Το ταλέντο δεν πρέπει να σπαταλιέται. Αυτοί που το έχουν – και εσύ είσαι ένας από αυτούς, διαφορετικά το σημερινό κύριο άρθρο του περιοδικού θα ήταν για τον Ρούντι Βάλι (Αμερικανός τραγουδιστής που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του ’30) – πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το θρέφουν και να το μοιράζονται. Αν δεν το κάνεις, μπορεί ο Θεός να σου το πάρει πίσω τόσο ξαφνικά όσο σου το δάνεισε. Πίστεψέ με, το έχω ζήσει.

Frank Sinatra».