Σοκ! Διάσημη ηθοποιός ευχήθηκε να είχε κάνει έκτρωση

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις της Αμερικανίδας κωμικού Lena Dunham, στην προσπάθειά της να αντικρούσει τα επιχειρήματα της πλευράς που ζητάει την ποινικοποίηση των αμβλώσεων.

Στην εκπομπή  με τίτλο Woman of the Hour, η οποία μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, η δημιουργός της πετυχημένης σειράς Girls του ΗΒΟ, ασχολήθηκε με το κοινωνικό στίγμα που περιβάλλει τις γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση.

Θέλοντας να εξηγήσει στο κοινό της πώς οι προκαταλήψεις αυτές υπάρχουν μέσα μας ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, έφερε ως παράδειγμα την επίσκεψη της σε ένα κέντρο αμβλώσεων και την «βιασύνη» της να ξεκαθαρίσει σε μια γυναίκα που συνάντησε εκεί ότι η ίδια δεν έχει κάνει ποτέ έκτρωση.

Με αφορμή αυτήν την ανάμνηση, η κωμικός πρόσθεσε «Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι ακόμα δεν έχω κάνει έκτρωση, αλλά εύχομαι να είχα κάνει».

Το σχόλιο της Dunham προκάλεσε γενικευμένη οργή στα social media, με αρκετές φεμινίστριες να δηλώνουν ότι η κωμικός βλάπτει με την στάση της και τις δηλώσεις της το κίνημα «pro-choice», το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκε ότι, για ορισμένες γυναίκες, η απόφαση της άμβλωσης είναι μια από τις πιο δύσκολες της ζωής τους.

Πάντως η ίδια η Dunham έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη με ανάρτησή της στο Instagram, λέγοντας ότι έκανε απλώς ένα «κακόγουστο αστείο» και ότι δεν ήθελε να «ευτελίσει τη συναισθηματική και σωματική περιπέτεια της διακοπής μιας εγκυμοσύνης».