Lady Gaga: Μετά τον βιασμό μου πάσχω από μετατραυματικό στρες

Η ποπ σταρ Lady Gaga αποκάλυψε ότι υποφέρει από μετατραυματικό στρες απ’ όταν βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών.

«Υποφέρω από μια ψυχική ασθένεια, υποφέρω από μετατραυματικό στρες», δήλωσε στην εκπομπή Today Show, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε καταφύγιο αστέγων νεαρών ομοφυλόφιλων. «Δεν το είχα αποκαλύψει σε κανέναν μέχρι τώρα», πρόσθεσε η 30χρονη σταρ.

«Η καλοσύνη που μου έδειξαν οι γιατροί καθώς και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, μου έσωσε πραγματικά τη ζωή», εξήγησε η Lady Gaga προσθέτοντας ότι «ο διαλογισμός με βοηθά να ηρεμώ» καθώς η πάθησή της, την βασανίζει κάθε ημέρα.

Πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 19 της.

Η Lady Gaga έγραψε μάλιστα στο Twitter: «Σήμερα μοιράστηκα με τον κόσμο ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά μου. Τα μυστικά σε κρατούν άρρωστο και ντροπιασμένο».

Μετά τη δημόσια αποκάλυψή της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα θαυμαστών της που θέλησαν να μοιραστούν κι εκείνοι τις τραυματικές τους εμπειρίες.

«Έχω κάτι να σου πω. Υποφέρω κι εγώ από μετατραυματικό στρες. Είναι και για μένα η πρώτη φορά που το λέω. Σε αγαπώ και σε θαυμάζω τόσο πολύ», έγραψε ένας από αυτούς.

92792686_cyndualxgaabizp

Τι είναι το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες

Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder) είναι μια συναισθηματική διαταραχή που αναπτύσσεται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος (φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα, βιασμοί, κακοποίηση, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ), το οποίο απείλησε τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων και το οποίο ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων ανθρώπινων εμπειριών.

Όταν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δημιουργεί στο άτομο ψυχικό τραύμα.