Οργάνωση ντουλάπας: Ποια κομμάτια θα κρατήσεις και ποια θα χαρίσεις

Η νέα χρονιά πλησιάζει και μαζί της έρχονται και οι λίστες που φτιάχνουμε για νέους στόχους και όσα θέλουμε να πετύχουμε. Συνήθως, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η καθημερινή γυμναστική, η σωστή διατροφή, τα projects στη δουλειά, ενώ κάπου εκεί ανάμεσα βάζουμε και την οργάνωση της ντουλάπας μας.

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί σημαντική κατηγορία γιατί συνδέεται άμεσα με το στιλ μας κι έτσι καλό είναι αυτή τη χρονιά να πετύχουμε τον στόχο και να βάλουμε τα πάντα στη θέση τους. Επιπλέον, η οργάνωση ντουλάπας θα σε βοηθήσει να αναθεωρήσεις κάποιες αγορές που μπορεί ήδη να έχεις μετανιώσει, να εκτιμήσεις και να φορέσεις κομμάτια που είχες ξεχάσει ότι είχες αγοράσει και το πιο σημαντικό, να χαρίσεις όσα πια δεν χρησιμοποιείς.

Αρχικά, χώρισε σε βασικές κατηγορίες τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σου και στη συνέχεια, βάλε στην άκρη όσα έχεις να φορέσεις παραπάνω από δύο χρόνια. Ένα κομμάτι που υπάρχει στη ντουλάπα σου για καιρό και δεν το φοράς ποτέ, μάλλον δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου εμφανίσεις κι έτσι μάλλον πρέπει να το αποχωριστείς.

Αφού λοιπόν, τακτοποιήσεις τα βασικά σε συρτάρια και ντουλάπια, τοποθέτησε σε κρεμάστρες όσα δεν φοράς πολύ συχνά. Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις αν αξίζει να τα κρατήσεις, είναι να γυρίσεις τις κρεμάστρες προς την ίδια φορά. Κάθε φορά που θα φοράς κάποιο ρούχο θα γυρίζεις τη φορά της κρεμάστρας του κι έτσι στο τέλος της χρονιάς θα δεις ποια ήταν τα αγαπημένα σου κομμάτια και ποια πρέπει να χαρίσεις.

Αφού τακτοποιήσεις όλα τα παραπάνω είναι ώρα να επιστρέψεις σε όσα είχες αφήσει στην άκρη. Δοκίμασέ τα και αποφάσισε εκείνη τη στιγμή αν θα τα κρατήσεις. Όσα είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από το νούμερό σου βάλτα σε μία μεγάλη σακούλα, όπως και εκείνα που δεν ταιριάζουν στο στιλ σου. Κράτησε μόνο όσα είναι vintage κομμάτια, μιας και σίγουρα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή να τα φορέσεις.

Γενικά, φρόντισε να κρατήσεις τζιν παντελόνια, μαύρα φορέματα και λευκά πουκάμισα που είναι πάντα διαχρονικά, ενώ μία καλή ιδέα είναι να αποθηκεύσεις τα πάντα ανάλογα με το χρώμα τους.

Πηγή: http://joytv.gr