Θύμα ρατσιστικής επίθεσης η αδελφή της Μπιγιονσέ

Η Σολάνζ Νόουλς είναι η αδελφή της Μπιγιονσέ και ένας ακόμη άνθρωπος που δέχθηκε επίθεση από λευκούς συμπολίτες της, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές στην Αμερική δεν έχουν τελειωμό.

Συγκεκριμένα το περιστατικό διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια μια συναυλίας  στη Νέα Ορλεάνη όπου είχε πάει  με τον σύζυγό της,  τον γιο της και έναν φίλο του.

Η τραγουδίστρια ήθελε τα παιδιά να ακούσουν μια μπάντα, που επηρέασε την χιπ χοπ. Όταν ξεκίνησε ένα τραγούδι του Jay Z, η Σολάνζ άρχισε να χορεύει.

Μια ομάδα ηλικιωμένων λευκών γυναικών, που ήταν εκεί, ξεκίνησε να της φωνάζει, ζητώντας της να καθίσει και στη συνέχεια της πέταξε ένα μισοφαγωμένο λάιμ.

Αυτά έγραψε η Σολάνζ στο Twιtter, κοινοποιώντας το περιστατικό στους ακολούθους της και λίγο μετά το έσβησε.

Η αδελφή της Μπιγιονσέ, μέσω του site της, υποστήριξε πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με τη συμπάθεια προς τους μαύρους, αλλά είναι «προϊόν της λευκής υπεροχή, την οποία και εξασκούν χωρίς να προσέχουν ή να σκέφτονται».

«Πολλές φορές ο ήχος απλά λέει δεν αισθάνομαι πως ανήκετε εδώ», προσθέτει.

Όπως λέει, εμπειρίες στη ζωή της της  έδειξαν πως οι φυλετικές αποχρώσεις είναι στο παιχνίδι, σημειώνοντας πως «έχει ζήσει σε λευκά κενά».

Όσον αφορά το περιστατικό τώρα, έγραψε: «Αντιλαμβάνεστε πως ποτέ δεν κάλεσα τις γυναίκες ρατσίστριες, ωστόσο, οι άνθρωποι βάζουν συνεχώς τέτοια πράγματα στο στόμα μου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που Αφροαμερικανοί τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς. Οι ειδήσεις γύρω από το θέμα είναι πολλές, με γνωστούς και μη στο κοινό πολίτες να πέφτουν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η ηθοποιός Zendaya, την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε σε κατάστημα, με εργαζόμενο να αρνείται να την εξυπηρετήσει λόγω της… φυλής της.

Η Όπρα Γουίνφρει αποκλείστηκε από γαλλικό κατάστημα, το οποίο δεν την άφησε να αγοράσει κάποιο προϊόν του, ενώ και ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει πως άκουσε τις πόρτες ενός πολυκαταστήματος να κλείνουν, όταν πλησίαζε, με την αστυνομία να τον κρατάει πίσω.