Οι κορυφαίες παραλίες στο Αιγαίο σύμφωνα με την Telegraph

Η Telegraph έχει τη δική της άποψη για τις ιδανικές διακοπές στην Ελλάδα και το Αιγαίο και είναι οι παρακάτω:

Βατερά, Λέσβος

batera-lesbos
Τα Βατερά είναι περιοχή στα νότια της Λέσβου με αμμώδη παραλία μήκους 8 χιλιομέτρων, τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νησιού. Από την παραλία αυτή μπορείτε να ατενίζετε την Τουρκία, όπως και τη Χίο και τα Ψαρά. Η θάλασσα είναι γενικά ζεστή και αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις κακοκαιρίας, είναι ήρεμη. Εκτός του αρχαίου ναού στο ακρωτήρι του Άγιου Φωκά, δεν υπάρχουν και πολλά να δείτε, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου.

Αμμουδιά, πολύχρωμες ομπρέλες και καθαρά νερά

Iguana Beach, Χανιά Κρήτη

iguana-beach
Δυτικά του κέντρου των Χανίων, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων, βρίσκεται η παραλία Iguana στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, που δανείζεται την ονομασία της από το ομώνυμο εκκλησάκι. Παχιά άμμος, αρκετά «φιλική» με τα παιδιά και κρυστάλλινα νερά με Γαλάζια Σημαία, οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους θέλουν τις ανέσεις τους στο μπάνιο.

Τεράστια, αμμουδερή παραλία, που δεν γεμίζει ποτέ

Κάλαθος, Ρόδος

kalathos-rodos
Η νοτιοανατολική πλευρά της Ρόδου έχει καλύτερες παραλίες και συνήθως τη χτυπά λιγότερος αέρας σε σχέση με τις βορειοδυτικές ακτές. Η παραλία Κάλαθος βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες, με 4 χιλιόμετρα άμμου, που σημαίνει ότι ποτέ δεν είναι αισθητή η παρουσία κόσμου στους επισκέπτες της. Κι όσο για τα νερά της; Καθαρά και… ζωηρά.

Πεύκα, κρυστάλλινη θάλασσα και θέα ως την Εύβοια

Βελανιό, Σκόπελος

belanio
Δεν είναι τυχαίο που η Σκόπελος αποτέλεσε ένα από τα μέρη γυρισμάτων του “Mama Mia!” και παρ’ όλο που η παραλία Βελανιό μπορεί να μην έκανε την εμφάνισή της στην ταινία, αποτελεί την πιο μεγάλη και από τις πιο αγνές και φυσικές παραλίες στο νησί. Εκεί θα απλώσετε την πετσέτα σας σε 600 μέτρα άμμο και λεπτό χαλικάκι, που περιτριγυρίζεται από πεύκα, με κρυστάλλινη θάλασσα και θέα ως την Εύβοια. Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νότια από τη Χώρα της Σκοπέλου και έχει 5 λεπτά περπάτημα από την παραλία του Στάφυλου. Το Βελανιό είναι παραλία γυμνιστών, αλλά ακόμη και κόσμος που δεν είναι αυτής της νοοτροπίας το προτιμά, για τα νερά του, το τοπίο, τη σπηλιά στη δεξιά άκρη της παραλίας και τα… κατσικάκια που κατεβαίνουν πολλές φορές ως τη θάλασσα.

Την αγαπούν οι γυμνιστές και οι άνεμοι την αφήνουν… ήσυχη

Φυλακή, Κρήτη

fulaki-kriti
Περίπου στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων και κοντά στο ξενοδοχείο γυμνιστών Βριτόμαρτις, θα βρείτε μια απομονωμένη παραλία με βότσαλο και βράχια που δεν επηρεάζεται από τους καλοκαιρινούς ανέμους και θα σας χαρίσει μια ολοκληρωτική εμπειρία επιστροφής στη φύση. Όπως καταλαβαίνετε, η παραλία είναι γυμνιστών και μάλιστα από τις πιο…. «επίσημες» των Χανιών. Έχει ψιλό, λευκό βότσαλο και καθαρά γαλάζια νερά, ενώ θα βρείτε και κάποιες ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν αναζητάτε περισσότερη άνεση.