Ο σωματοφύλακας της Νταϊάνα αποκαλύπτει: Οι σκέψεις για αυτοκτονία, η μοναξιά, το φλερτ του Χουαν Κάρλος

Την μοναξιά της Νταϊάνα στο γάμο της με τον Κάρολο, τις σκέψεις για αυτοκτονία, τον δρόμο προς την απιστία, το φλερτ του Χουάν Κάρλος. Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνουν τα απομνημονεύματα του έμπιστου σωματοφύλακα της Νταϊάνα, Ken Wharfe, ο οποοίος ήταν ο βασικός υπεύθυνος προστασίας της βρετανής πριγκίπισσας.

Σε ένα από τα περιστατικά που αφηγείται μιλά για την πρώτη φορά που η Νταϊάνα του μίλησε για τις σκέψεις αυτοκτονίας που είχε κάνει.

«Καθισμένη στην ξαπλώστρα της με ένα φωτεινό πορτοκαλί μπικίνι, περνώντας τα δάχτυλά της μέσα από τα ξανθά μαλλιά της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έκλεισε τα μάτια της στον καυτό ήλιο της Μαγιόρκας και μουρμούρισε: «Ξέρεις, πραγματικά πιστεύω ότι είναι καιρός να πετάξω».

“Ένιωσα άβολα”.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η Νταϊάνα του μίλησε ξανά για τις σκέψεις αυτοκτονίας της μετά τον «θάνατο» του γάμου της με τον Κάρολο.

«Αφού ο Χάρι γεννήθηκε, ο γάμος μου με τον Charles πέθανε», είπε. Yπήρχε πραγματική θλίψη στα λαμπερά μπλε μάτια της. «Προσπάθησα, ειλικρινά προσπάθησα, αλλά απλά δεν με ήθελε. Δεν έχουμε κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι για δύο χρόνια».

Και τότε άρχισε να μιλά για τις σκέψεις αυτοκτονίας της: «Ήταν μια κραυγή για βοήθεια, αλλά κανείς δεν με άκουγε».

Ο έρωτας με τον Τζέιμς Χιούιτ

Σύμφωνα με τον Wharfe, το καλοκαίρι του 1986 η πριγκίπισσα γνώρισε σε πάρτι που οργάνωσε η φίλη της Χέιζελ Γουέστ, τον λοχαγό του βρετανικού ιππικού Τζέιμς Χιούιτ, έναν γοητευτικό άνδρα, γυναικά και 10 χρόνια νεότερο από τον Κάρολο. Ο Χιούιτ (φωτό) της είπε ότι θα μπορούσε να την διδάξει ιππασία και να την κάνει να ξεπεράσει τον φόβο της για τα άλογα.

Ένας έρωτας είχε ήδη αρχίσει, η πρώτη εξωσυζυγική σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως τονίζει ο Wharfe. Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας ήταν αυτός που την πήγαινε στην «ερωτική φωλιά» του ζευγαριού, ένα παλιό εξοχικό σπίτι στο Ντέβον. Όταν το ζευγάρι χώρισε το 1988, η πριγκίπισσα εξακολουθούσε να είναι ερωτευμένη μαζί του, υποστηρίζει ο σωματοφύλακάς της.

Ωστόσο, ο Wharfe αποκαλύπτει ότι η πριγκίπισσα ήταν πληγωμένη από τις κακόβουλες φήμες ότι ο Χάρι ήταν γιος του James Hewitt. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Χάρι δεν είναι γιος του λοχαγού, καθώς γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1984, οπότε η«σύλληψη» του έγινε γύρω στα Χριστούγεννα του 1983, ενώ η γνωριμία της Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ έγινε το καλοκαίρι του 1986.

Το φλερτ του Χουάν Κάρλος

Όπως γράφει ο Wharfe, κατά την διάρκεια διακοπών της Νταϊάνα στην Πάλμα της Μαγιόρκας, η πριγκίπισσα ήταν φιλοξενούμενη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος στα θερινά ανάκτορα και είχε ταξιδέψει ως εκεί παρέα με τον προσωπικό της φρουρό και με αεροπορικά εισιτήρια που παρουσίαζαν τους δυο τους ως «κύριο και κυρία Hargreaves» για να αποφεύγει η Βρετανίδα πριγκίπισσα τους δημοσιογράφους.

Ο Wharfe κάνει λόγο για επίμονο φλερτ του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος στην πριγκίπισσα και υποστηρίζει ότι η ίδια του ανέφερε εμπιστευτικά, πως όταν μίλησε γι’ αυτό στον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο, εκείνος την χαρακτήρισε «ανόητη».