Ενυδατώστε το δέρμα σας κάτω από τον ήλιο

Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες οδηγίες για σφριγηλό, λαμπερό και υγιές δέρμα!

Δεν πρέπει να εφαρμόζουμε κατά τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια (ακόμη και τον χειμώνα) ενυδατικές- αντιγηραντικές κρέμες που στη συσκευασία τους αναγράφεται ότι περιέχουν «βιταμίνη Α», «ρετινόλη», «ρετινοειδή». Η χρόνια χρήση τους σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε αν κοκκινίζετε τοπικά περισσότερο από το κανονικό.
Η ενυδάτωση πριν εκτεθούμε στον ήλιο πρέπει, σύμφωνα με τα νέα, να γίνεται από το σπίτι και όχι στην παραλία ή κατά τις εξόδους σε ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα η σωστή χρήση είναι να απλώνουμε την ενυδατική κρέμα, να περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφηθεί και ακολούθως να εφαρμόζουμε το αντιηλιακό. Αυτή η οδηγία ισχύει για όλο το σώμα.

Επιπρόσθετη φροντίδα για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, που καλό θα είναι να την εφαρμόζουμε, είναι η χρήση κρέμας με βιταμίνη C, την οποία τοποθετούμε όπως την υδατική, δηλαδή κάτω από το αντιηλιακό και λίγο πριν. Αυτή η βιταμίνη έχει φωτοπροστατευτική και λευκαντική δράση, ενώ βοηθάει και στην πρόληψη του μελάσματος (πανάδα). Η βιταμίνη C όταν βγαίνει από το σωληνάριο, δεν πρέπει να είναι κίτρινη αλλά λευκή.

Αρκετές είναι και οι γυναίκες που πιστεύουν, λανθασμένα, πως το μέικ-απ προστατεύει από μόνο του, αλλά αυτό δεν ισχύει, εκτός αν στη συσκευασία του αναγράφεται πως έχει και δείκτη προστασίας (ειδικά σκευάσματα).

Θυμηθείτε ότι μετά το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε ντους, διότι το αλάτι και το χλώριο αντίστοιχα ξηραίνουν το δέρμα.