Τα πιο δημοφιλή après ski resort της Ευρώπης

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα φέτος δεν θα κάνει ‘λευκά’ Χριστούγεννα άλλα ‘καυτά’. Για τον λόγο αυτό οι λάτρεις του χιονιού είναι καλό να γνωρίζουν που στην Ευρώπη μπορούν να απολαύσουν ασπρισμένα τοπία.

Φυσικά δεν παίζει ρόλο μόνο το χιονοδρομικό κέντρο σε μία τέτοια χειμερινή απόδραση αλλά η ζωή στην πόλη στο σύνολό της.

Καλό το σκι και τα χειμερινά σπορ, σημαντική ωστόσο είναι και η χαλάρωση γύρω από το τζάκι, οι βόλτες μέσα στην πόλη  ή -για τους πιο νέους- και η νυχτερινή ζωή.

Σύμφωνα με το Fortunegreece.com τα πιο δημοφιλή après ski resorts της Ευρώπης είναι τα παρακάτω:

1. ST ANTON, ΑΥΣΤΡΙΑ

Εδώ, εκτός από το σκι, παίρνουν στα σοβαρά και τα πάρτι. Τα περισσότερα μπαρ μένουν ανοιχτά μέχρι και τις 3 το πρωί, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν το πρώτο φως της μέρας για να τελειώσουν τη βραδιά τους.

1

2. SAUZE D’OULX, ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλικό resort σημαίνει καταπληκτικό φαγητό και διασκέδαση με στιλ. Παραδοσιακές πιτσαρίες με φούρνο με ξύλα, σπιτικές μακαρονάδες, ιρλανδικές παμπ, jazz club και dance club προσφέρουν επιλογές για όλους.

2

3.  MAYRHOFEN, ΑΥΣΤΡΙΑ

Περισσότερα από 30 μπαρ και κλαμπ σκορπισμένα στις πλαγιές. Ένα από αυτά είναι κανονικό ιγκλού, με τη μπάρα και τους χώρους του σκαλισμένα στον πάγο.

3

4. VAL D’ISERE, ΓΑΛΛΙΑ

Εδώ ο κόσμος χορεύει πάνω στα τραπέζια. Υπάρχουν κλαμπ για κάθε γούστο, ανοιχτά μέχρι πολύ νωρίς το πρωί, που φιλοξενούν διάσημους DJs.

4

5. MERIBEL, ΓΑΛΛΙΑ

Εδώ έχουν την τιμητική τους η γαλλική κουζίνα και οι βρετανικές παμπ, πράγμα που σημαίνει κορυφαίο φαγητό και ποτά μέχρι να μην μπορείς άλλο.

5

6. VERBIER, ΕΛΒΕΤΙΑ

Το nightlife εδώ σημαίνει σοφιστικέ, άψογα κλαμπ με τα κορυφαία από αυτά να απευθύνονται σε πελάτες που θα παραγγείλουν κοκτέιλ με διαμάντια. Οι υπόλοιποι θα βρουν πολύ καλή ζωντανή μουσική και ποτά στα διάφορα μπαρ της πόλης.

6

7. ZERMATT, ΕΛΒΕΤΙΑ

Στο αυστηρά παραδοσιακό και προστατευόμενο αυτό χωριό, η διασκέδαση είναι το μόνο που δεν έχει κανόνες – σε ελβετικό πλαίσιο, πάντα. Τα μπαρ και τα κλαμπ βρίσκονται στις δύο πλευρές της πίστας και το glühwein (ζεστό αρωματικό κρασί) ρέει όλη νύχτα.

7

8. CHAMONIX, ΓΑΛΛΙΑ

Η πόλη βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανάμεσα στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία και αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει από κάτι για όλους. Κορυφαίο φαγητό, άφθονο ποτό, εγγυημένη διασκέδαση, κανείς δεν φεύγει από εδώ παραπονεμένος.

8

9. SAALBACH, ΑΥΣΤΡΙΑ

Όχι και τόσο γνωστό, αλλά οι μυημένοι του περνούν εξίσου καλά με εκείνους που καταλήγουν στα διάσημα resorts. Ο νεαρόκοσμος δίνει ξεσηκωτικό vibe σε όλο το περιβάλλον και οι προβολείς στις πίστες εξασφαλίζουν ότι μπορεί κανείς να γλιστράει με τα σκι του μέχρι αργά το βράδυ.

9

10. LIVIGNO, ΙΤΑΛΙΑ

Τα κλαμπ κλείνουν στις 4 το πρωί, το τοπίο είναι μαγευτικό, οι επιλογές πολλές και η ατμόσφαιρα γιορταστική. Τι άλλο να ζητήσεις;

10