Best City Awards 2016: Βραβεία για τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Τα Best City Awards 2016 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι περισσότερο οικονομικά βιώσιμες.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή μόλις ανακοινώθηκε και απαρτίζεται από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στο site www.bestcityawards.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις κατηγορίες βράβευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής. Το σύστημα για την υποβολή των υποψηφιοτήτων  θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.