Melissanthi Spei: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έκανε το folklore μόδα στο Λονδίνο -Επέβαλε τις κουδούνες ως το πιο in αξεσουάρ

H Mellissanthi Spei είναι μόλις 25 ετών. Από τα 17 της εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Σκωτίας σχέδιο μόδας και στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας τέχνη, μίντια και σχέδιο.

Η νεαρή Ελληνίδα σχεδιάστρια, όπως δηλώνει σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Neos Kosmos», αρχικά είχε απορρίψει την ελληνική της κουλτούρα, αλλά τώρα, έπειτα από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο, η ελληνική της κληρονομιά είναι η καρδιά της έμπνευσής της.

«Όταν έρχεσαι εδώ (στο εξωτερικό), βλέπεις ότι οι άνθρωποι έχουν ένα συγκεκριμένο στερεότυπο για κάθε κουλτούρα. Και για εμάς είναι τα αρχαία μνημεία. Για εμένα ήταν πολύ ενοχλητικό επειδή προφανώς έχουμε μια πολύ πλούσια κουλτούρα και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλα σημεία του πολιτισμού μας που πρέπει να υποστηριχθούν περισσότερο γιατί σιγά-σιγά εξασθενούν», λέει η 25χρονη σχεδιάστρια.

Αυτό που ξεχωρίζει τη Spei από τους υπόλοιπους Έλληνες σχεδιαστές που διαπρέπουν στο εξωτερικό είναι ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αντλούν την έμπνευσή τους από την Αρχαία Ελλάδα, η Spei όμως αναδεικνύει την πιο ωραία πλευρά του folklore. Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος Αναστασία Τσιρτσάκη στο άρθρο της για την 25χρονη Melissanthi, η έμπνευσή της έχει την πηγή της στα παιδικά της χρόνια, όταν ο πατέρας της την πήγαινε στα μουσεία λαϊκής τέχνης.

Ετσι, η Melissanthi συνδυάζει στα ρούχα και στα αξεσουάρ της την ελληνική παράδοση με τη μόδα. Και όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τα αξεσουάρ που θυμίζουν προβιές προβάτων ή οι κουδούνες που είναι must η Melissanthi Spei τα έκανε «wearable» και τα έβαλε σε haute-couture δημιουργίες της. Οι πασαρέλες του Λονδίνου τα υποδέχθηκαν με θέρμη και η Spei συγκαταλέγεται σε μία από τις «signature» σχεδιάστριες του Ηνωμένου Βασιλείου.

melissanthispei01

melissanthi-spei-3

melissanthi-spei-6

conchita_600

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/183826/melissanthi-spei-i-ellinida-shediastria-poy-ekane-folklore-moda-sto-londino-epevale-tis#ixzz3McBtjoJs