Αμερικανική Vogue: Η Αθήνα είναι σαν το Μπρούκλιν!

Η αμερικανική Vogue αποθέωσε στην κυριολεξία την Αθήνα σε ένα λεπτομερές αφιέρωμα της.

Μάλιστα την παρομοίασε με το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Αναφέροντας την ολοκαίνουργια καμπάνια του Discover Greece σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών #ImAnAthenian, η Vogue βάζει στο στόχαστρο την ελληνική πρωτεύουσα, η οποία μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αναδεικνύει την γοητευτική ομορφιά της και προβάλει το πώς η αρχαία της ιστορία ξεδιπλώνονται απροκάλυπτα στους δρόμους του κέντρου, γύρω από την Ακρόπολη.

voguegr1

Συγκεκριμένα έχοντας πλήρη γνώση για το ελληνικό εγχείρημα, στο αφιέρωμα δίνεται έμφαση σε έναν από τους πιο πιασάρικους όρους της εκστρατείας, τη λέξη «Hipstorical», ένα επίθετο που περιγράφεται ως εξής: «Ένα αθηναϊκό παράδοξο: οι hipsters ταιριάζουν απόλυτα στο φόντο της Ακρόπολης που έχει ηλικία 2.500 ετών. Η ιστορία ποτέ δεν φαινόταν τόσο όμορφη».

Η Vogue, εκτός των άλλων, δίνει επιλογές για το που μπορείς κανείς να κάνει τα ψώνια του, να φάει αυθεντικό ελληνικό φαγητό και να βρει τοπικά προϊόντα στο κέντρο της πόλης, ενώ παρομοιάζει τους μαγευτικούς δρόμους της Αθήνας, γύρω από τον Παρθενώνα,με το Μπρούκλιν.

fruits2_1

Το project επικεντρώνεται γύρω από το πως μπορεί ένας επισκέπτης ή ακόμη και κάτοικος της Αθήνας να δημιουργήσει μία greeklish λέξη (δηλαδή στα Αγγλικά, αλλά με ελληνική ρίζα), εκφράζοντάς της με βιωματικό τρόπο μέσα από την περίηγησή τους στο κέντρο. Στόχος η ανάδειξη της πόλης της Αθήνας μέσα από σύγχρονα εργαλεία. Για περισσότερα στο imanathenian.com