Μέρη με άπλετο καλοκαιρινό ήλιο!

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί, καθώς το καλοκαίρι καταφτάνει νωρίς και η ηλιοφάνεια είναι κάτι που δεν μας λείπει.

Υπάρχουν κι άλλα μέρη του κόσμου, όμως, που αυτή την εποχή απολαμβάνουν τον ήλιο και φιλοξενούν όλους αυτούς που βιάζονται να ζήσουν λίγο καλοκαιράκι παραπάνω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο clickatlife.gr:

Ντουμπάι

ntoumpai

Χωρίς υπερβολές, το Ντουμπάι είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με τις άλλες, με φουτουριστικούς ουρανοξύστες, bar, εστιατόρια και ψώνια 21ου αιώνα από τη μία και κληρονομιά Βεδουίνων από την άλλη. Εκεί βρίσκονται, επίσης, μερικά από τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά ξενοδοχεία του κόσμου, για όσους αναζητούν την πολυτέλεια και τη λάμψη. Μια βόλτα στο παλιότερο μέρος της πόλης, το οποίο αποτελεί ακόμη ενεργό λιμάνι είναι στα must, όπως επίσης και τα ψώνια στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου, όπου μπορεί να βρει κάποιος όλες τις κορυφαίες μάρκες. Πολλές από τις παραλίες του Ντουμπάι είναι ιδιωτικές, γι’ αυτό η καλύτερη επιλογή είναι η διαμονή σε ξενοδοχείο που διαθέτει τη δική του παραλία και πισίνα, όπου θα μπορείτε να δροσιστείτε όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 37 βαθμούς το μεσημέρι και περίπου τους 29 βαθμούς στον ωκεανό.

Μαϊάμι, Φλόριντα

maiami-south-beach

Νότια της Φλόριντα, το Μαϊάμι και η South Beach είναι ένα από τα πρώτα μέρη που μας έρχονται στο μυαλό, όταν μιλάμε για καλοκαίρι και πάρτι. Εκεί συναντιούνται όλοι, νεότεροι και μεγαλύτεροι, φορώντας μαγιό τελευταίας λέξης της μόδας και χαλαρώνοντας –ή ποζάροντας- στη χρυσή άμμο και στα μοδάτα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Την άνοιξη, η πιθανότητα τροπικής καταιγίδας είναι μόλις 1%, το νερό είναι ζεστό, οι θερμοκρασίες υψηλές και οι ουρανοί καθαροί, οπότε μπορείτε να βολτάρετε με την ησυχία σας στη Lincoln Road για ψώνια, στην ιστορική συνοικία με τα art deco κτίρια, στο Εθνικό Πάρκο Everglades και φυσικά στη -γεμάτη celebrities- South Beach.

Κούβα

abana-kouba

Με τους αμερικάνικους αποκλεισμούς να χαλαρώνουν όλο και περισσότερο, ένα ταξίδι στην Κούβα και την ‘50s ατμόσφαιρά της φαντάζει όλο και πιο δελεαστικό, προτού αλλάξει ριζικά. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ταξίδι στο νησιωτικό αυτό κράτος της Καραϊβικής, με τις τροπικές καταιγίδες να έχουν μικρότερη πιθανότητα να συμβούν και τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν στους 30 βαθμούς. Στην πρωτεύουσα, την Αβάνα, θα εντυπωσιαστείτε από την αρχιτεκτονική, τα αυτοκίνητα δεκαετίας ’50 και τον αέρα της, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε κοκτέιλ σε cocktail bar που κάποτε σέρβιραν τον Hemingway. Ζωντανή μουσική ακούγεται σχεδόν από κάθε κτίριο και για να είναι ολοκληρωμένη μια επίσκεψη στην Κούβα, θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από ένα paladar, παραδοσιακό εστιατόριο ντόπιων, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις και να έρθετε σε πιο άμεση επαφή με την κουβανέζικη κουλτούρα. Κι αν φτάσετε ως εκεί, επισκεφτείτε και το Vinales, δυστικά της πόλης, για να δείτε από κοντά τη βιομηχανία των διάσημων κουβανέζικων πούρων.

Μαυρίκιος

maurikios

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος του νότιου ημισφαιρίου έχει τον πιο καθαρό ουρανό με 7 ώρες λιακάδας την ημέρα και θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 30 βαθμούς. Αν και αποτελεί προορισμό όλων των νεόνυμφων του κόσμου, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και να «σπάσετε» των κανόνα, προκειμένου να απολαύσετε τις πανέμορφες παραλίες του και να κάνετε scuba diving και snorkeling σε βυθούς που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Το ηφαιστειακής προέλευσης νησιωτικό κράτος στον Ινδικό Ωκεανό είναι γεμάτο λίμνες και κοραλλιογενείς υφάλους κι αν είστε της δράσης, οι πεζοπορίες σε τροπικά δάση και καταρράκτες θα σας συγκλονίσουν. Για την καλύτερη θέα, επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Black River Gorges ή ανεβείτε στο βουνό σε σχήμα αντίχειρα, Le Pouce, για επικό πανόραμα στο νησί και τον ωκεανό.

Νότια Αφρική

cape-town-keip-taoun

Αν είστε από των φρονίμων τα παιδιά που έκαναν αποταμίευση για ταξίδια, ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσετε με ένα υπέροχο σαφάρι στο νότιο ημισφαίριο και τη Νότια Αφρική, όσο οι τιμές είναι χαμηλές και η βροχερή περίοδος τελειώνει, με τον καιρό να αρχίζει να δροσίζει, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ένα επιτυχημένο και αξέχαστο σαφάρι. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Εθνικό Πάρκο Kruger ή το Madikwe Game Reserve για να δείτε ζώα όπως ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους, ιπποπόταμους και βουβάλια και προετοιμαστείτε για πιο κρύες νύχτες, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στους 11 βαθμούς, για να ανέβουν πάλι στους 28 το πρωί.