Τα θετικά και τα αρνητικά όλων των μεθόδων σχηματισμού φρυδιών

Από τότε που η Κάρα Ντελεβίν εμφανίστηκε στα περιοδικά και στις πασαρέλες με τα «τέλεια» φρύδια της, όλες οι γυναίκες άρχισαν να τα προσέχουν περισσότερο από ότι πριν, και όχι άδικα.

Τα φρύδια είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του προσώπου, μπορούν να καταστρέψουν ένα πρόσωπο ή να το αναδείξουν.

Οι μέθοδοι που υπάρχουν για τον σχηματισμό φρυδιών είναι πολλοί, ο καθένας με τα θετικά και τα αρνητικά του. Πριν αποφασίσετε, ας δούμε τι «παίζει» με τον καθένα από αυτούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην iefimerida.gr:

Με κλωστή

Οι τρίχες αφαιρούνται με μία κλωστή, η οποία έχει τυλιχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να τις πιάνει και να τις τραβά.

Πλεονεκτήματα: Η τεχνική είναι πολύ συγκεκριμένη για να δώσει σχήμα στα φρύδια σας, καθώς μπορεί να πιάσει ακόμα και τις πιο μικρούλες. Αυτή η μέθοδος έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, σε σύγκριση με το κερί, για παράδειγμα.

Μειονεκτήματα: Κάποιοι θεωρούν πως είναι αρκετά επώδυνο, μιας και βγαίνει μία μία τρίχα, μέχρι να αφαιρεθούν όλες. Αυτό σημαίνει πως είναι και χρονοβόρα.

Με κερί

Ζεστό κερί τοποθετείται στις περιοχές, που επιθυμείτε να αποτριχώσετε και έπειτα με μια απότομη κίνηση, βγάζετε η ταινία που έχει τοποθετηθεί επάνω στο κερί.

Πλεονεκτήματα: Οι τρίχες μετά από αυτή τη μέθοδο καθυστερούν να βγουν, ενώ η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη.

Μειονεκτήματα: Οι ταινίες που τοποθετούνται είναι λιγότερο ακριβείς σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους. Οπότε ένα λάθος, μπορεί να χαλάσει όλο το σχήμα.

Με τσιμπιδάκι

Η κλασική μέθοδος, όπου με το τσιμπιδάκι τραβιούνται μία μία οι τρίχες.

Πλεονεκτήματα: Η πιο διαδεδομένη μέθοδος και μια από τις πιο ακριβείς, καθώς η τρίχα εντοπίζεται και αφαιρείται. Παράλληλα, είναι και η πιο οικονομικής, αφού μπορείτε να την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι.

Μειονεκτήματα: Είναι δύσκολο να πιάσει τις πιο μικρές τρίχες. Χρειάζεται σταθερό χέρι και συγκέντρωση, για να μην τραβήξετε το δέρμα σας κατά λάθος.

Λέιζερ

Η μέθοδος με το πιο μόνιμο αποτέλεσμα, από τη στιγμή, που το λέιζερ «χτυπά» τα θυλάκια, στα οποία αναπαράγονται οι τρίχες.

Πλεονεκτήματα: Μετά από μερικές θεραπείες, οι τρίχες θα σταματήσουν να αναπτύσσονται.

Μειονεκτήματα: Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο επάνω μέρος του φρυδιού, διότι από την κάτω πλευρά θεωρείται επικίνδυνο για τα μάτια. Επίσης, είναι μια επώδυνη διαδικασία αλλά και αρκετά ακριβή σε σύγκριση με τις προηγούμενες.