Δυναμικά συνεχίζεται η 19η Athens Xclusive Designers Week

Εντυπωσιακά ξεκίνησε την Παρασκευή (08.04) η 19η Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής με πλήθος προσκεκλημένων που παρακολουθήσαν τις επιδείξεις : .LAK Lakis Gavalas, Topshop by Sotris και Kathy Heyndels.

H AXDW, επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα της, φιλοξενεί και φέτος προσκεκλημένους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Διεθνείς αγοραστές, φορείς και ΜΜΕ παρακολούθησαν τις επιδείξεις την 1η μέρα των επιδείξεων. Ενδεικτικά αναφέροντας, οι επικεφαλής buyers των The Clothing Lounge, Temporary Showroom, Concept Store Mahat, The Best Dressed Man in the World κ.ά., καθώς και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο όπως την Vogue Italia, το Forbes και πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Την έναρξη της 19ης Εβδομάδας Μόδας έκανε το fashion brand .LAK με την υπογραφή του Λάκη Γαβαλά σε ένα prive show. Ο δημιουργικός Λάκης Γαβαλάς, μετά από 6 χρόνια απουσίας από τα catwalks, εξέπληξε τους καλεσμένους του με ένα ανατρεπτικό show, καθοδηγώντας τους στην κουζίνα του χώρου όπου είχε στηθεί ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο σκηνικό, όπου τα αγόρια του show πρωταγωνίστησαν με ιδιαίτερο styling, τσόκαρα και μπαλάκια του πινγκ πόνγκ στο στόμα. Η συλλογή .LAK POLO STORIES αποκάλυψε τα στάδια εξέλιξης ενός polo style shirt, ενώ την επίδειξη άνοιξε ως guest ο γνωστός στυλίστας και ο ιδιοκτήτης του Al Showroom στη Μύκονο, Al Giga. Ο κόσμος της μόδας που παρακολούθησε το show έμεινε ενθουσιασμένος από το δημιουργικό come back του ανατρεπτικού Λάκη Γαβαλά.

Η δεύτερη μέρα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας εντυπωσίασε τους διεθνείς και Έλληνες αγοραστές, δημοσιογράφους και τους λαμπερούς προσκεκλημένους της 19ης  Athens Xclusive Designers Week με τις συλλογές των Elmira Begatti, Jaroszewska, Tassos Mitropoulos, Gio Sourgiadakis και Makis Tselios.

11
Οι επιδείξεις ξεκίνησαν με την Elmira Begatti, τη γνωστή γυμνάστρια pilates, η οποία παρουσίασε τη S/S 2016 συλλογή sports & casual wear για άνεση στην κίνηση, με ρούχα χωρίς ραφές που εκφράζουν ροή, πάθος, ένταση, στυλ και ενέργεια.

Η επίτιμη προσκεκλημένη σχεδιάστρια από την Πολωνία Natalia Jaroszewska με το brand Jaroszewska, παρουσίασε ολόμαυρα μάξι φορέματα με δερμάτινες λεπτομέρειες και δαντέλες, καθώς και αέρινες τουνίκ που εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους.

Ο Tassos Mitropoulos με τη συλλογή Bourlesque έφερε τον ρυθμό της swing μουσικής και τον αέρα των ?30?s και των ?40?s με εντυπωσιακές δημιουργίες με κορσέδες, φτερά, εκκεντρικά κρόσια σε φούξια, κόκκινο, μπλε και κίτρινο χρώμα.

Ο Gio Sourgiadakis, με τα fashion brands Gio.S και Me and My, παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις για  το αντρικό στυλ, με μοντέρνα και διαχρονικά κοστούμια αλλά και casualwear σε μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς.
Ο μοναδικός Makis Tselios έκλεισε τη δεύτερη μέρα της AXDW παρουσιάζοντας μία υψηλής ραπτικής συλλογή με αέρινες δημιουργίες στην οποία κυριαρχούσαν οι δαντέλες, οι μεταξωτές μουσελίνες, τα λουλούδια σε άσπρο και μαύρο χρώμα και θύμιζαν παλιό κόκκινο κρασί. Με guest εμφάνιση συμμετείχε ο Γιώργος Καβακάκης.

2222
Χθες, αναδείχθηκε ως καλύτερη νέα σχεδιάστρια η Φωτεινή Lgk (Fotini Lgk) και ως καλύτερη trendsetter  η Χαρά (joy) Κουμεντάκου, στο πλαίσιο του Fashion Design Project, του ανοιχτού διαγωνισμού σχεδίου της διοργάνωσης το οποίο ψηφίστηκε από  το κοινό μέσω facebook για να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Απόψε είναι η τελευταία μέρα της διοργάνωσης με τους ΝΙΚΟ-ΤΑΚΗ, Notis Panagiotou, Funky Buddha, Panow Apergis, Celebrity Skin να παίρνουν την σκυτάλη και να κλείνουν την αυλαία!