Οι γεύσεις της Καθαράς Δευτέρας που θα σας ενθουσιάσουν!

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι έτοιμο και σας περιμένει σε 5 όμορφα ταβερνάκια και εστιατόρια για να το απολαύσετε έξω και με την παρέα σας, την οικογένειά σας και χωρίς το άγχος για… το μάζεμα της κουζίνας.

Όταν ήμασταν πιο μικροί, το πικ-νικ και το πέταμα χαρταετού αποτελούσαν βασικές προϋποθέσεις της ημέρας. Τώρα που μεγαλώσαμε, μας αρκεί μια καλή ταβέρνα ή εστιατόριο, με γευστικά θαλασσινά, λίγη ταραμοσαλάτα, λαγάνα και καλό κρασί. Κι ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τέτοιες στην Αθήνα και την Αττική. Σύμφωνα με το clickatlife.gr:

Ο Θανάσης

Ένα αντρικό όνομα αρκεί για να «χτίσει» ένα μύθο γύρω από ένα φαγάδικο που θα σας τραβήξει μέχρι τις Τζιτζιφιές για να γευτείτε τις μυρωδάτες νοστιμιές της ημέρας. Εμπιστευτείτε την εμπειρία του, που κοντεύει 30 χρόνια και περάστε την Καθαρά Δευτέρα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον, με νόστιμο χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμαράκι ψητό, γαρίδες, μύδια και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας, από 20 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες: Πεισιστράτου 4, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, 210 9429317.

Τραβόλτα

Σε έναν όμορφο χώρο με μικρό κηπάκο, μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις θάλασσας από φρέσκα υλικά, που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, όπως π.χ. χέλι με φάβα, λουκάνικο σουπιάς, καρπάτσιο τσιπούρας κ.ο.κ. Όπως καταλαβαίνετε εδώ θα απομακρυνθείτε από τα κλασικά, σε ένα καθαροδευτεριάτικο γεύμα που δεν θα θυμίζει άλλο παρόμοιο, σε τιμές από 25 ευρώ το άτομο. Το εστιατόριο, άλλωστε, μας έχει συστήσει και η Αργυρώ Κουτσού που αποτελεί αξία στο φαγητό και τις γεύσεις. Πληροφορίες: Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι, 210 5719222, fb page.

Νησιώτισσα

Από το όνομα και μόνο, η «Νησιώτισσα» σε προδιαθέτει για θαλασσινές γεύσεις, φέρνοντάς σας μια ανάσα πιο κοντά στο καλοκαίρι και το αγαπημένο σας νησί. Θα τη βρείτε στα Βριλήσσια, με τις πεντανόστιμες γαρίδες, τα καλαμαράκια, το χταποδάκι, τα ρεβίθια φούρνου, το χαλβά της, όπως επίσης και με αρκετούς διάσημους να περνούν το κατώφλι της, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε έτοιμη να πληρώσετε κάτι παραπάνω (25-35 ευρώ το άτομο). Πληροφορίες: Λ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια, 2108032957, fb page.

Ο Ηλίας

Αν θέλετε να μετατρέψετε την ημέρα σε εκδρομή και να κατευθυνθείτε λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας, κάπου με θάλασσα και ατμόσφαιρα ανάλογη, βάλτε μπρος για Σούνιο. Εκεί θα βρείτε από το 1944 την ψαροταβέρνα «Ο Ηλίας» που –εκτός από τη θέα της θάλασσας και το Ναό του Ποσειδώνα– προσφέρει πλήθος θαλασσινών, από γαρίδες μέχρι αχινούς κι από μύδια μέχρι καλαμαράκια, όπως επίσης και βραστές σαλάτες, θαλασσινές ποικιλίες, γίγαντες, φάβα κ.ο.κ. όλα με υλικά που έχουν επιλεχθεί με προσοχή για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η φρεσκάδα τους. Αν έχει αρκετό κόσμο, θα πρέπει μόνο να κάνετε λίγη υπομονή.Πληροφορίες: Παραλία Σουνίου, 19500, Σούνιο 22920 39114, από 25 ευρώ/άτομο,http://fishtavernaoilias.gr/

NJV Athens Plaza

Όσοι θέλετε να συνδυάσετε το παραδοσιακό με το πολυτελές, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Το NJV Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, σας περιμένει να γιορτάσετε μαζί την πρώτη μέρα της Σαρακοστής και να γευτείτε παραδοσιακά πιάτα της Καθαράς Δευτέρας. Συγκεκριμένα, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, The Parliament, θα βρείτε νηστίσιμο buffet menu με 1 ποτήρι κρασί ανά άτομο ή 1 μικρή φιάλη ούζο για 2 άτομα, με 28 ευρώ το άτομο, ενώ στο Plaza Café σας περιμένει πιατέλα θαλασσινών και 1 ποτήρι κρασί ανά άτομο ή μια μικρή φιάλη ούζο για 2 άτομα, με 30 ευρώ το ζευγάρι. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Α’, πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, http://www.njvathensplaza.gr/en/restaurants-and-bars.html#item-11_cat-restaurants