Η μικρότερη είναι...trend - Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις μικρότερες τσάντες

Η καλύτερη φίλη μιας γυναίκας δεν είναι άλλη από την … τσάντα! Παντού μαζί, μέρα και βράδυ, μεγάλες και μικρές, ιδανικές για να χωράνε τα απαραίτητα.

Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι γυναίκες προτιμούσαν τις μεγάλες και άνετες τσάντες, πρόσφατη έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μικρές.

Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο των γυναικών που αγόρασε την περασμένη χρονιά τσάντα απευθύνθηκε σε οίκους που φτιάχνουν πιο μικρές από τις συνηθισμένες. Η στροφή αυτή των γυναικών θα μπορούσε να οφείλεται και σε προβλήματα ή ασθένειες υγείας, καθώς οι μεγάλες τσάντες σημαίνουν έξτρα βάρος που συνεπάγεται μυϊκούς πόνους ή ακόμη και πρώιμη έναρξη αρθρίτιδας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών προτιμάει τις “μαζεμένες” τσάντες, οι μεγάλες παραμένουν δημοφιλείς. Κάποιες κατηγορίες γυναικών, όπως οι μητέρες και οι bussiness women, δεν μπορούν να τις αποχωριστούν, καθώς μπορούν να στριμώξουν μέσα σ’ αυτές από βρεφικές πάνες μέχρι ένα εφεδρικό ζευγάρι παπούτσια.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή αυτή παίζει και η μόδα. Διάσημοι οίκοι κατά καιρούς λανσάρουν το στυλ της μικρότερης σε μέγεθος τσάντας, γεγονός που τις κάνει ελκυστικές για πολλές γυναίκες.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι οι οίκοι που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις μεγάλες τσάντες θα πρέπει να βρουν τρόπο να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα.