Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο?

Την πρώτη θέση στην λίστα  με την μεγαλύτερη ακίνητη περιούσια στο Ηνωμένο Βασίλειο την κατέχει ο Amancio Ortega ιδρυτής των καταστημάτων Zara. Μόνο το περασμένο χρόνο ξόδεψε 66 εκατομμύρια λίρες για αυτό τον σκοπό.

Το να είναι ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων ρούχων παγκοσμίως φαίνεται ότι δεν του ήταν αρκετό, καθώς τώρα μπορεί να προσθέσει στην λίστα των επιτευγμάτων του και το γεγονός ότι είναι ο πλέον μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης της Βρετανίας.

Ως επικεφαλής της Inditex (zara,  Massimo Dutti, Bershka Pull and Bear ) βρίσκεται τέταρτος στην σειρά των  πιο πλούσιων ανθρώπων  του κόσμου με περιούσια η οποία ανέρχεται  στα £35 δις.

Ο Amancio Ortega, αν και γιος εργάτη σιδηροδρομικών γραμμών, έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά το κομμάτι επιχειρηματικότητα. Έχει επενδύσει μεγάλα ποσά για την απόκτηση ακινήτων στο Λονδίνο, σε τόσο μεγάλο βαθμό που ξεπέρασε ακόμα και τον Δούκα του Westminster . Το 2014 δημοσιεύτηκε από την Dailymail  η Estates Gazette Rich List.  O Ortega το περασμένο χρόνο είχε ξοδέψει 66 εκατ. λίρες για ακίνητη περιουσία στο Λονδίνο ένα μεγάλο μέρος του οποίου ξοδεύτηκε για το Devonshire House ένα τεράστιο κτίριο στο Picadilly απέναντι από το Green Park.

O Ortega και η γυναίκα του Rosalia Mera άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Zara στην ισπανική πόλη Coruna το 1975.  To κατάστημα στην αρχή είχε την ονομασία Zorba (Zorba the Greek) αλλά επειδή υπήρχε στην περιοχή ένα μπαρ με την ίδια ονομασία το άλλαξαν, κρατώντας το πρώτο και το τελευταίο γράμμα .Έτσι κατέληξαν στο όνομα Zara.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 1.863 καταστήματα Zara σε όλον τον κόσμο, ενώ όλα τα καταστήματα της εταιρείας Inditex ανέρχονται σε 6.500 παγκοσμίως.