Mυστικά για να φάτε σωστά στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υπάρχουν  5 μυστικά  για να φάτε σωστά στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και μετά να βγείτε χωρίς… παρατράγουδα, σύμφωνα με τη  Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το clickatlife.gr

 1ο μυστικό:  Ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε ένα ποτήρι νερό  μισή ώρα πριν το γεύμα  και μην το παρακάνετε με την κατανάλωση  αλκοόλ  κατά την διάρκεια του γεύματος. Προτιμήστε το  κόκκινο κρασί,  καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Παρ’ όλα αυτά καταναλώστε το με μέτρο, γιατί το αλκοόλ μας παρέχει πολλές θερμίδες.

 2ο μυστικό:  Ξεκινήστε το γεύμα σας πάντα με τη  σαλάτα.  Τα λαχανικά, θα σας «γεμίσουν»με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και επιπλέον θα σας χορτάσουν τόσο, ώστε  να μην υπερβάλλετε  στην ποσότητα του κυρίως πιάτου.

3ο μυστικό: Στο κυρίως πιάτο, αυτά που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν  όλες τις κατηγορίες  (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά). Αποφύγετε τα «κακά» λιπαρά, δηλαδή τα τηγανητά και τις σος και προτιμήστε το  ελαιόλαδο  .

 4ο μυστικό:   Διαλέξτε το επιδόρπιο με τα  λιγότερα λιπαρά και θερμίδες  και καταναλώστε ένα μικρό κομμάτι. Καλό θα ήταν να αποφύγετε γλυκά με βούτυρο και πολλή ζάχαρη, καθώς η βασιλόπιτα παραμονεύει!

 5ο μυστικό:   Τις ημέρες πριν και μετά τα γεύματα των εορτών προσπαθήστε να καταναλώσετε  πολλά φρούτα και λαχανικά.   Ενυδατωθείτε σωστά και περπατήστε, κάνει καλό!