Τα καλύτερα μέρη για… καλοκαιρινά Χριστούγεννα

Σε κάποια μέρη του κόσμου τα Χριστούγεννα έχουν εξωτικό χαρακτήρα, με τον ήλιο να λάμπει και τη θάλασσα να πρωταγωνιστεί αντί του χιονιού και του κρύου τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Εσάς πώς θα σας φαίνονταν τα Χριστούγεννα με άρωμα καλοκαιριού;

Δείτε παρακάτω προτάσεις για καλοκαιρινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με το clickatlife.gr :

Αυστραλία

Μακριά εκεί στο Νότιο Ημισφαίριο, όσο κι αν σας φαίνεται παράταιρο, τα Χριστούγεννα «πέφτουν» τον πρώτο μήνα τον καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που σε κάποια μέρη του κόσμου οι άνθρωποι ξεθάβουν το αυτοκίνητό τους από το χιόνι, οι Αυστραλοί οργανώνουν μαγειρέματα στις παραλίες για να γιορτάσουν. Το μπάρμπεκιου στην παραλία είναι σύνηθες αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, ενώ δημοφιλή είναι και τα κάλαντα, τα οποία τραγουδούν το βράδυ υπό το φως των κεριών, κάτω από τα αστέρια. Οι οικογένειες διακοσμούν τα σπίτια τους με φτέρη, φύλλα φοίνικα και πολύχρωμα λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι, ενώ κάποιοι στολίζουν και χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κι όσο για τον Άγιο Βασίλη; Εμφανίζεται με σορτς και τριγυρνάει στην παραλία!

Χαβάη

Στο γεωλογικά παλιότερο από τα κύρια νησιά του συμπλέγματος, στο Kauai, ο χειμώνας έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Εκεί, εκτός του ότι τα Χριστούγεννα είναι τροπικά, το νησί προσφέρει πλήθος events μέσα στο Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ των Φώτων(χριστουγεννιάτικη, παρέλαση πλημμυρισμένη με φώτα), αλλά και φεστιβάλ hula. Αυτή είναι επίσης και η κατάλληλη εποχή για παρατήρηση φαλαινών (whale-watching), με τις φάλαινες να μεταναστεύουν στα ζεστά νερά του νησιού για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν τα μικρά τους. Ακόμη, το νησί αποτελεί τέλειο προορισμό για σέρφερ κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των Χριστουγέννων, ενώ και η χαλάρωση στη χρυσή άμμο της παραλίας Poipu ή ανάμεσα σε υπέροχους καταρράκτες, δεν λείπει από το πρόγραμμα.

Ταϊλάνδη

Αν οι τέλειες διακοπές για εσάς περιλαμβάνουν όμορφες παραλίες, μοναδική κουλτούρα και καλό φαγητό, η Ταϊλάνδη σάς καλεί. Ανταλλάξτε το χριστουγεννιάτικο χοιρινό με Pad Thai(νουντλς ρυζιού stir-fry) και σατάι (κάτι σαν σουβλάκι καλαμάκι με σάλτσα) και ζήστε τα Χριστούγεννα με φόντο τις πανέμορφες παραλίες. Ζεστό κλίμα, ζεστό καλωσόρισμα, υπέροχα νησιά, άγρια ζωή, βουδιστικοί ναοί και πολλά άλλα σας περιμένουν στη νοτιοανατολική Ασία και παρ’ όλο που εκεί τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη γιορτή, θα βρείτε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και εκδηλώσεις σε κάποια ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κ.λπ.

Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι άλλη μια τολμηρή επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα Χριστούγεννα και να απολαύσουν καλοκαιρινό ήλιο εν μέσω Δεκεμβρίου. Όσοι την επισκέπτονται από τις βόρειες χώρες απολαμβάνουν ατελείωτη λιακάδα, μπλε ουρανό, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία αντί να φτιάχνουν χιονάνθρωπο, να ψάχνουν για ελέφαντες, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις σε σαφάρι από…αερόστατο, να αγκαλιάσουν λιοντάρια στο Ukutula Lion Park και να επισκεφτούν μια αποικία πιγκουΐνων στην παραλία Boulder κοντά στο Κέιπ Τάουν. Οι πολύ τολμηροί μπορούν να περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων μακριά από γαλοπούλες και κοντά σε… καρχαρίες, κάνοντας κατάδυση σε κλουβί και περνώντας τις πιο αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές της ζωής τους.

Πουέρτο Ρίκο

Δεν θα «γλυτώσετε» τα Χριστούγεννα στο Πουέρτο Ρίκο και στο Σαν Χουάν συγκεκριμένα, αλλά θα περάσετε εγγυημένα καλά, καθώς το ζωντανό αυτό νησί γιορτάζει με πολλές εκδηλώσειςκαθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, μέχρι αρχές Ιανουαρίου. Τα Χριστούγεννα στο Πουέρτο Ρίκο είναι μια πραγματικά μαγική περίοδος, με την εκθαμβωτική αποικιακή ομορφιά του Σαν Χουάν, το οποίο στολίζεται και αλλάζει όψη. Όσοι αναζητούν περισσότερο τον ήλιο από τα Χριστούγεννα, μπορούν να περάσουν τις ημέρες τους στην άμμο, κάτω από τους φοίνικες, όπως και να’ χει, όμως, δεν πρέπει να παραλείψουν να πάρουν χριστουγεννιάτικα δώρα όπως santos(ξύλινος, σκαλιστός άγιος) ή ένα μπουκάλι ρούμι. Μόλις σκοτεινιάσει, μην απορήσετε αν αρχίσουν να παίζουν τα Jingle Bells σε ρυθμό salsa…

Μαρόκο

Το Μαρόκο σάς δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξετε το χιόνι με ένα εξωτικό τοπίο, γεμάτο άμμο Σαχάρας, αρχαία φρούρια και σκηνικά που απέχουν πολύ από τα κλασικά. Αν, μάλιστα, θέλετε να «δραπετεύσετε» τελείως από τα Χριστούγεννα, κατευθυνθείτε προς τις πιο μικρές πόλεις και χωριά, όπου σίγουρα δεν θα βρείτε εορταστικές εκδηλώσεις και στολισμούς. Στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως στη Φεζ, το Ραμπάτ και το Μαρακές, θα μπορέσετε να ζήσετε λίγο γιορτές, χάρη στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί, ενώ δεν λείπουν και οι ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες διακοπές που οργανώνουν διάφορα ταξιδιωτικά στο Μαρόκο και περιλαμβάνουν τρέκινγκ με καμήλα στη Σαχάρα, ξενάγηση στο Μαρακές με τα κρυμμένα παλάτια και τα χαμάμ και χριστουγεννιάτικο δείπνο στο φαράγγι Todra.