Τεστ ομορφιάς

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ένα μολύβι μπορεί να χρησιμεύσει ως… εργαλείο ομορφιάς;

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σας, το τεστ με το μολύβι μπορεί να σας δείξει ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπό σας!

Αρκετές διάσημες κυρίες, όπως η Rosie Huntington-Whitley και η Katie Holmes επέλεξαν να αφαιρέσουν μερικούς πόντους από την πλούσια χαίτη τους και αρκετές γυναίκες έσπευσαν να τις αντιγράψουν. Δεν ταιριάζουν όμως σε όλες τα κοντά μαλλιά.

Ένα μολύβι και ο αλάνθαστος κανόνας των 5 εκατοστών θα σας δείξουν εάν ταιριάζει και στο δικό σας πρόσωπο ένα τέτοιο κούρεμα.

Σύμφωνα με το govastileto.gr ο διάσημος Βρετανός κομμωτής John Frieda εμπνεύστηκε τον κανόνα των 5 εκατοστών για να βοηθήσει κάθε γυναίκα να επιλέξει το κατάλληλο κούρεμα για το πρόσωπό της. Ο Frieda μελέτησε δεκάδες πρόσωπα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γωνία που σχηματίζει το πηγούνι επηρεάζει το πώς δείχνει ένα κούρεμα και αν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ταιριάζουν τα κοντά ή τα μακριά μαλλιά. Μπορείτε και εσείς να εφαρμόσετε τον κανόνα των 5 εκατοστών στην πράξη κάνοντας το τεστ με το μολύβι.

Πώς θα κάνετε το τεστ

Πάρτε ένα χάρακα και ένα μολύβι. Κρατήστε το μολύβι σε οριζόντια θέση ακριβώς κάτω από το πηγούνι. Μετά τοποθετήστε το χάρακα κάθετα, ακριβώς κάτω από το αφτί. Στο σημείο που ο χάρακας συναντά το μολύβι θα δείτε έναν αριθμό. Εάν ο χάρακας δείχνει κάτω από 5 εκατοστά, τότε στο πρόσωπό σας θα ταιριάζουν υπέροχα τα κοντά μαλλιά. Εάν ο χάρακας δείχνει από 5 εκατοστά και πάνω, τα μακριά μαλλιά πιθανότατα θα σας κολακεύουν περισσότερο.

image