Η ζωή του λιγομίλητου Keanu Reeves

Όταν ακούμε τη φράση «ηθοποιός του Hollywood» έχουμε πάντα στο μυαλό μας πολλά λεφτά, πάρτι, βίλες, ταξίδια, γκλάμουρ, δόξα και όλα αυτά τα τόσο γοητευτικά και πολύ φωτεινά, που συνήθως κρύβουν από κάτω τους τεθλιμμένες ψυχές. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους λεγόμενους αυτοκαταστροφικούς τύπους που προκαλούν μόνοι τους την κατάθλιψη και το θάνατο τους.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που η μοίρα προσπαθεί να ισοσταθμίσει όλα αυτά τα πληθωρικά πράγματα, που καταφέρνει να φέρει το ζύγι περισσότερο προς τη σκοτεινή πλευρά και μας κάνει να αλλάζουμε την εικόνα που έχουμε για τις διασημότητες, να αφαιρούμε το πέπλο θεϊκής ύπαρξης που τείνουμε να τους δίνουμε καθώς τους πλάθουμε στο μυαλό μας.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Keanu Reeves, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με το Matrix. Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια ηλεκτρονική επιστολή που λέγεται ότι την έγραψε ο ίδιος και αναφέρει όλα όσα έχει περάσει στην ζωή του. Από το ύφος μοιάζει απίθανο να την έχει γράψει ο ίδιος, αλλά τα περιστατικά που αναφέρονται μέσα είναι πέρα ως πέρα αληθινά και αρκετά σοκαριστικά με την έννοια ότι έσκασαν σαν χιονοστιβάδα.

Στην ηλικία των 3 ετών ο Reeves είδε τον πατέρα του Samuel Reeves να παρατάει εκείνον, την αδερφή του και την μητέρα του Patricia και για δυο δεκαετίες να παραδίνεται στον εθισμό του με τα ναρκωτικά. Ο Keanu μεγάλωσε με σκληράδα και προσπαθούσε να αντεπεξέλθει. Από τα 13 ως τα 16 άλλαξε σχολείο τέσσερις φορές, ενώ είχε και δυσλεξία, με αποτέλεσμα να μην πάρει ποτέ απολυτήριο. Σε αυτά τα χρόνια είδε αρκετούς πατριούς να βρίσκονται στο πλάι της μητέρας του.

Στα 23 του είδε τον φίλο του River Phoenix να πεθαίνει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και σίγουρα αυτό θα του θύμισε κάτι από τον πατέρα του. Αυτά όμως ήταν τα πολύ light.

Το 1998 γνώρισε την ηθοποιό Jennifer Syme και υπήρξε μεγάλος ο έρωτας τους. Μετά από ένα χρόνο μαζί η Jennifer έμεινε έγκυος και αυτό έμοιαζε ως μια ανταπόδοση της μοίρας. Δεν θα εξελισσόταν έτσι. Το μωρό γεννήθηκε 8μηνίτικο και νεκρό. Μετά από 18 μήνες η σχέση τους έληξε και το 2001 η Jennifer βρέθηκε νεκρή, μετά από τροχαίο, καθώς επέστρεφε από πάρτι του Marilyn Manson. Όλη αυτή η εξέλιξη έκανε τον Keanu αρνητικό σε οποιοδήποτε δέσιμο και σε μακρόπνοες σχέσεις, οπότε επέλεξε να έχει κάτι πολύ πιο πνευματικό με την Diane Keaton.

Πιστεύετε ότι τέλειωσε; Το 2002 η αδερφή του Kim διαγνώστηκε με λευχαιμία, μια αρρώστια που τότε ήταν πιο κοστοβόρα για να την αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα το 70% των χρημάτων που κέρδισε από το Matrix να πηγαίνει στα νοσοκομεία που ήταν εξειδικευμένα για να αναλάβουν την θεραπεία της αδερφής του. Εκείνη τα έχει καταφέρει ευτυχώς μέχρι σήμερα, αλλά ο κίνδυνος ακόμα καιροφυλακτεί.

Μετά από όλα αυτά μας μοιάζει σαν ένα παγόβουνο: το 10% είναι αυτό που βλέπουμε, δηλαδή η δόξα, και το άλλο 90% είναι αυτά που δεν ξέρουμε και δεν χρειάζεται να ξέρουμε, γιατί είναι πράγματα που οι διάσημοι θέλουν να κρατάνε μόνο δικά τους. Και ο λιγομίλητος Keanu το επιθυμεί ακόμα περισσότερο…

Πηγή: toratora.gr