Έντεκα πανέξυπνα κόλπα για πιο υγιεινά γλυκά στο σπίτι

Εάν δεν καταφέρνετε με τίποτα να αντισταθείτε στα γλυκά αλλά θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά, δείτε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ενοχές κάθε φορά που υποκύπτετε στον πειρασμό.

Μαύρη σοκολάτα για μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία

Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70 τοις εκατό κακάο αντί για την συνηθισμένη γάλακτος με την πολλή ζάχαρη. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά, ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο που σας κάνουν καλό.

Αντικαταστήστε το επεξεργασμένο αλεύρι με ολικής άλεσης

Βελτιώστε την ποιότητα των γλυκών σας χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι από αμύγδαλα για τα κέικ και τα γλυκά σας. Με το αλεύρι ολικής άλεσης παίρνετε περισσότερες φυτικές ίνες ενώ το αλεύρι από αμύγδαλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ιδανικό για όσους έχουν αλλεργία στη γλουτένη.

Αντί για βούτυρο βάλτε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικαταστήσει ιδανικά το βούτυρο στα κέικ και σε πολλά άλλα γλυκά όπως ακριβώς και το λάδι καρύδας.

Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά στα παγωτά με φρούτα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φρούτα όπως μπανάνες, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής για να φτιάξετε παγωτό. Αναμίξτε τα παγωμένα φρούτα στο μπλέντερ με κακάο, βανίλια ή άλλα αρωματικά και ετοιμάστε ένα υγιεινό παγωτό.

Χρησιμοποιήστε αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη

Το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη περιέχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από τις βαριές κρέμες και μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος όταν φτιάχνετε κέικ και τούρτες.

Βάλτε μέλι ή σιρόπι σφένδαμου

Η ζάχαρη περιέχει πολλές άχρηστες θερμίδες. Μπορείτε να την αντικαταστήστε με φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως το σιρόπι σφένδαμου και το μέλι που έχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Είναι επίσης πιο εύπεπτα και δεν ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Η συνέχεια εδώ