Φοράς γυαλιά; Αυτά τα top tips μακιγιάζ θα τα χρειαστείς!

Αν φοράς γυαλιά οράσεως θα ξέρεις ήδη πως αρκετοί από τους κανόνες μακιγιάζ χρειάζονται κάποια… αναπροσαρμογή για να πετύχεις ένα κολακευτικό αποτέλεσμα.

Το περιοδικό allure ρώτησε τους πιο αγαπημένους makeup artists των celebrities και συγκέντρωσε τα πιο χρήσιμα tips μακιγιάζ για να φτάσεις στο στόχο σου χωρίς να ταλαιπωρείσαι με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη!

1. Άλλαξε καθρέφτη. Ο makeup artist Quinn Murphy, που δουλεύει με την Olivia Wilde και την Frieda Pinto, συμβουλεύει να πάρεις έναν καλό, μεγεθυντικό καθρέφτη ώστε να μην κουράζονται τα μάτια σου καθώς βάφεσαι και να βλέπεις σωστά τι κάνεις.

2. Μην προσπαθείς να ταιριάξεις τη σκιά που φοράς με το χρώμα που έχει ο σκελετός των γυαλιών σου- είναι ξεπερασμένο και δεν κολακεύει. Η καλύτερη επιλογή είναι σκιές σε nude, διάφανους τόνους.

3. Βάλε στο νεσεσέρ σου (και) μια αδιάβροχη μάσκαρα. Αν δεν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων σου, άπλωσε την αδιάβροχη μάσκαρα μόνο στις άκρες τους για να μην μουτζουρώνονται οι φακοί των γυαλιών σου, συμβουλεύει η Fiona Stiles που επιμελείται τα looks της Dakota Johnson και της Gigi Hadid.

4. Δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες σου, για βλέμμα που μαγνητίζει ακόμα και πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως. Διάλεξε την κατάλληλη μάσκαρα για τις βλεφαρίδες σου ώστε να τους δώσεις μήκος, καμπύλη και ένταση στο χρώμα και πέρασε και τις κάτω βλεφαρίδες με αυτήν.

5. Αν φοράς γυαλιά μυωπίας, οι φακοί τους μπορεί να κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο μικρά. Οπότε, άσε στην άκρη το μαύρο eyeliner και παίξε με μια πιο soft απόχρωση και οπωσδήποτε μάσκαρα στο τέλος.

6. Το eyeliner είναι must στο νεσεσέρ σου. Διάλεξε ένα eyeliner που μπορείς να διαχειριστείς με ευκολία και τόνισε με αυτό το μάτια σου. Λάβε υπόψιν σου το σχήμα των ματιών σου, και ανάλογα προσάρμοσε το πάχος της γραμμής που θα κάνεις με το eyeliner για να μην δείχνει το βλέμμα σου βαρύ και κουρασμένο.

7. Για να αποφύγεις το συχνό ρετουσάρισμα (που συνήθως καταλήγει σε μια αντιαισθητική στρώση βάσης), άπλωσε κατά μήκος και στα πλάγια της μύτης σου ένα primer πριν βάλεις το φον ντε τεν ή την πούδρα σου.

 

Προτεινόμενα για εσάς