Η μαγική άσκηση για τους γλουτούς

Τα καθίσματα είναι αναμφισβήτητα η πιο πολύτιμη άσκηση που δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σας.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι να θυμάστε ότι τα γόνατα δεν πρέπει να περνάνε τις μύτες των ποδιών σας καθώς τα λυγίζετε.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο κορμός πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένος, με τους ώμους χαλαρούς προς τα πίσω. Κάτι που θα σας βοηθήσει να μη σκύβετε μπροστά είναι αν τη στιγμή που εκτελείτε το κάθισμα να κοιτάτε προς τα πάνω, στο ταβάνι.

Γλουτοί στο Θεό:

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται και όσο κι αν πονάνε τα πόδια σας πιο πολύ στα καθίσματα πιστέψτε μας οι γλουτοί σας θα είναι ON FIRE. Είναι η νούμερο 1 άσκηση για την ανόρθωση γλουτών. Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι, άντρες και γυναίκες!

Κάψιμο λίπους:

Τα καθίσματα αυξάνουν τη μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος. Για να το καταλάβετε καλύτερα, σκεφτείτε ότι για κάθε 500gr. επιπλέον μυϊκής μάζας το σώμα σας θα καίει 50-70 θερμίδες ανά ημέρα. Άρα, περισσότερη μυική μάζα περισσότερο κάψιμο λίπους.

Τόνωση σ’ όλο το σώμα:

Μπορεί τα καθίσματα να εστιάζουν στα πόδια, προσφέρουν όμως και μυϊκή τόνωση σε όλο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν μαζί με τα πόδια, οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι και η πλάτη χωρίς τις περισσότερες φορές να το καταλαβαίνετε.

Καλλίγραμμα πόδια:

Οι γυναίκες κυρίως παραπονιούνται για τα πόδια τους και συγκεκριμένα για τα μπούτια τους.Ότι είναι χοντρά, ότι είναι αγύμναστα άρα πλαδαρά, ότι έχουν κυτταρίτιδα….
Ένας λόγος παραπάνω για να κάνετε  ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ . Έχετε  σκεφτεί ότι τα πόδια σας, φαίνονται χοντρά γιατί δεν είναι γυμνασμένα;; Με τα καθίσματα λοιπόν θα καλοσχηματιστούν, θα σφίξουν και το δέρμα σας θα γίνει λείο.

Βοηθούν στην καθημερινότητα:

Πόσες φορές χρειάστηκε να σηκώσετε ένα κουτί παραδείγματος χάρη από το πάτωμα, το οποίο ίσως ήταν λίγο βαρύ και νιώσατε μία ενόχληση στη μέση; Αυτό συμβαίνει διότι δε τοποθετείτε το σώμα σας σωστά. Το σωστό είναι να λυγίσεις τα γόνατά σου και όχι να σκύψετε. Επομένως τα καθίσματα μας βοηθάνε στην καθημερινότητά μας, με την έννοια ότι μιμούνται βασικές κινήσεις του σώματός μας.

Τένοντες και αρθρώσεις:

Τέλος, τα καθίσματα επειδή γυμνάζουν τους μύες και τους τένοντες, μας προστατεύουν από τυχόν τραυματισμούς.

Πηγή:anapnoes