Δέκα μέρη στο κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από όμορφα μέρη, κάποιες φορές τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν στα αλήθεια: ροζ λίμνες, εντυπωσιακές πεδιάδες με λεβάντες ή με τουλίπες, φαράγγια και βουνά που κόβουν την ανάσα.

Κάποια από αυτά είναι γνωστά και πολυφωτογραφημένα. Κάποια άλλα περιμένουν υπομονετικά κάποιον να τα ανακαλύψει και να διαδώσει την ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες έτσι όπως παρουσιάζονται στο tilestwra.com και θα καταλάβετε….

1. Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ

Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με έναν όμορφο  ζωγραφικό πίνακα και λιγότερο με βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon και όχι άδικα!

Antelope-Canyon-USA

2. Sagano, ένα δάσος από μπαμπού

Το δάσος από μπαμπού Sagano βρίσκεται στην βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο, στην Ιαπωνία και καλύπτει μια έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία σε ολόκληρη την Ιαπωνία, όχι μόνο λόγω της φυσικής ομορφιάς αλλά και λόγω του ήχου που βγάζει ο άνεμος καθώς διαπερνά τα λεπτά μπαμπού. Ο ήχος του ανέμου σε αυτό το δάσος έχει ψηφιστεί ως ένας από τους εκατό ήχους που πρέπει να διατηρηθούν στην Ιαπωνία.

Bamboo-Forest-Japan

3. Black Forest, Γερμανία

Το Black Forest ή Schwarzwald στα Γερμανικά, είναι μια δασώδη οροσειρά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Συνορεύει με την κοιλάδα του Ρήνου από τα δυτικά και τα νότια ενώ Η ψηλότερη κορυφή του είναι το Feldberg και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.493 μέτρων. Η περιοχή είναι σχεδόν ορθογώνια με μήκος 160 χλμ και πλάτος περίπου 60 χλμ.

Το όνομα Schwarzwald, που στα Γερμανικά σημαίνει «Μαύρο Δάσος» προέρχεται από τους Ρωμαίους. Το ονόμασαν έτσι, επειδή λόγω της πυκνότητας του στο εσωτερικό του, δεν υπάρχει καθόλου φως.

Black-Forest-Germany

4. Πεδιάδες με Κανόλα, Νότια Κίνα

Ανθισμένη κανόλα, στα λιβάδια της πόλης Luoping, στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Η Κανόλα ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο, και όταν το κάνει το θέαμα είναι εντυπωσιακό!

Canola-Flower-Fields-China

5. Πεδιάδες καλλιέργειας Τσαγιού, Κίνα

Fields-of-Tea-China (1)

6. Το σπήλαιο Doong Son, Βιετνάμ

Το σπήλαιο Doong Son είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο, ένα σπήλαιο που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που καταλήγει γιατί ποτέ μέχρι σήμερα οι εξερευνητές δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέρμα του.

Hang-Son-Doong-Vietnam

7. Πάρκο Hitachi Seaside, Ιαπωνία

Hitachi-Seaside-Park-Japan

8. Λίμνη Hillier, Αυστραλία

Στη Δυτική Αυστραλία, στο νησί Middle Island, υπάρχει μια λίμνη που ξεχωρίζει από όλες τις λίμνες που έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την λίμνη Hillier που είναι γνωστή για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της που είναι ροζ!

Lake-Hillier-Australia

Lake-Retba-Senegal

9. Αγροί με ανθισμένες λεβάντες, Αγγλία και Γαλλία

Λόγω του αγαπημένου αρώματος και του όμορφου μοβ χρώματος της ανθισμένης λεβάντας, οι αγροί με τις λεβάντες έχουν γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους φωτογράφους.

Lavender-Fields-UK-and-France-2

10. Σπήλαια πάγου Mendenhall, Τζούνο, Αλάσκα

Mendenhall-Ice-Caves-Juneau-Alaska