Αδάμαστη θέληση...

Η 18χρονη Madeline Staurt από την Αυστραλία θέλησε να μπει στον κόσμο της μόδας και τα κατάφερε. Αγαπάει τα ρούχα και τα φώτα της δημοσιότητας όπως πολλά κορίτσια της ηλικίας της.

Ποιος είναι ο λόγος όμως που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν τόσο πολύ με την επιθυμία της Madeline;

Η ίδια γεννήθηκε με σύνδρομο Down κι αυτό δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση εμπόδιο για να περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης αποτελώντας μάλιστα την πρωταγωνίστρια στο fashion show του οίκου Hendrik Vermeulen. Μάλιστα, η ίδια κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά για να πραγματοποιήσει το όνειρο της και να συγκρουστεί γεμάτη ενθουσιασμό με τα συνηθισμένα πρότυπα ομορφιάς στις πασαρέλες.

Madeline-Stuart

Madeline-Stuart-3

Madeline-Stuart-41

Η  μητέρα της δήλωσε χαρακτηριστικά -καθώς η Madeline δυσκολεύεται να μιλήσει- πως της αρέσει που βρίσκεται στο προσκήνιο και οι άνθρωποι ασχολούνται μαζί της και την αποδέχονται, νιώθει cool κι όμορφη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο jenny.gr, πέρα όμως από την προσοχή που κέρδισε, η ίδια ήθελε όσο τίποτα άλλο να υποστηρίξει το δικαίωμα της διαφορετικότητας στις πασαρέλες που ομολογουμένως το είδαμε και στην περσινή Εβδομάδα Μόδας που φιλοξένησε μοντέλα από πολλά backgrounds -plus-size παρουσίες διαφορετικών εθνικοτήτων, χρωμάτων και σεξουαλικών προτιμήσεων-.

Madeline-Stuart-7

Μία «καινοτομία» που άρχισε να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά στον αυστηρό κόσμο της μόδας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θέλει μόνο τα αψεγάδιαστα, skinny μοντέλα.

Madeline-Stuart-1-980x649