Πέντε περίεργες σημαίες του κόσμου

Οι περισσότερες εθνικές σημαίες απεικονίζουν γεωμετρικά σχήματα, σύμβολα και χρώματα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες στις οποίες θα δείτε κάποια πολύ παράξενα πράγματα…

Σύμφωνα με το masternews.gr :

AAe8zUE

Μοζαμβίκη – όπλα και βιβλία  Συμβολίζοντας την άμυνα και την ετοιμότητα της χώρας, η σημαία της Μοζαμβίκης απεικονίζει ένα  τουφέκι AK-47  , ενώ το  ανοιχτό βιβλίο  από κάτω δείχνει τη σημασία της εκπαίδευσης και το σκαλιστήρι αναπαριστά τη γεωργική ζωή.

AAe97o2

Τα σύμβολα στη σημαία του Μπελίζ φαίνεται πως ξεπερνούν αυτά των υπόλοιπων χωρών και η σημαία αποτελεί μια πιο περίπλοκη σύνθεση. Στο κέντρο της απεικονίζεται ένας  μιγάς κι ένας μαύρος ξυλοκόπος  με εργαλεία κοπής, περιτριγυρισμένοι από 50 φύλλα μαόνι. Η εικόνα αυτή συμβολίζει τη βιομηχανία ξυλείας που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τομέα για τη χώρα.

AAe8Urb

Στο κεντρικό σημείο της σημαίας της Ουγκάντα δεσπόζει ένας   γκρίζος γερανός με στέμμα  , ο οποίος συναντάται στην αφρικανική σαβάνα. Τα 3 χρώματα συμβολίζουν τους Αφρικανούς (μαύρο), τον ήλιο της  Αφρικής  (κίτρινο) και την αφρικανική αδελφότητα (κόκκινο), ενώ το σηκωμένο πόδι του γερανού συμβολίζει την τάση προς τα μπροστά που έχει η χώρα.

AAe9cKn

Η εθνική σημαία του Ισημερινού αποτελείται από  3 χρώματα και ένα πολύ περίπλοκο σχέδιο στο κέντρο της  . Σε αυτό υπάρχει ένα βουνό (το Chimborazo που είναι το ψηλότερο βουνό στο Εκουαδόρ), ένα ποτάμι, ένα ατμόπλοιο, ο ήλιος, λόγχες, φύλλα και διάφορα άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ισημερινό. Πάνω από όλα αυτά βλέπουμε έναν κόνδορα που συμβολίζει τη δύναμη της χώρας.

AAe8M0K

Καταρχάς να πούμε ότι το πιο αξιοπερίεργο στη σημαία του Νεπάλ είναι το σχήμα της, το οποίο δεν είναι τετράπλευρο, αλλά δημιουργείται συνδυάζοντας  2 μακρόστενα σημαιάκια , στα οποία βλέπουμε το φεγγάρι και τον ήλιο. Μέχρι το 1962 η σημαία ήταν ακόμη πιο παράξενη, καθώς ο ήλιος και το φεγγάρι είχαν ανθρώπινα πρόσωπα, μοιάζοντας με σύγχρονα… emoticon.