Η Κάρλα Μπρούνι πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση της Ford

πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Ford κατά τη διάρκεια του οποίου εκείνη εγκαταλείπει την καριέρα της στη μουσική για να αναλάβει καθήκοντα προπονήτριας σε ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η Ford France, που αναζητεί τρόπους για να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και PSA Peugeot Citroen, εκτιμά ότι η απροσδόκητη αλλαγή καριέρας της Μπρούνι θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Γάλλους αγοραστές αυτοκινήτων που θα λάβουν ανάλογης τόλμης αποφάσεις και θα κάνουν τη διαφορά, επιλέγοντας τη Ford.

Στοιχηματίζουν άλλωστε και στην επιρροή που ασκεί η Μπρούνι στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην daily mail, ο γάμος της τραγουδίστριας και πρώην μοντέλου με τον Νικολά Σαρκοζί ενέτεινε την αντίληψη πολλών ψηφοφόρων ότι επρόκειτο για έναν επιδειξιομανή πολιτικό, γνωστό με το προσωνύμιο «πρόεδρος μπλινγκ μπλινγκ» κατά τη διάρκεια της θητείας του το διάστημα 2007- 2012.

Η Φορντ, της οποία το ισχνό μερίδιο, ύψους 4,3%, στην αγορά αυτοκινήτου στη Γαλλία μέχρι στιγμής φέτος, ωχριά μπροστά στο 30% και 26% των μεριδίων της PSA Peugeot Citroen και Renault, υποστηρίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η φήμη της Μπρούνι και η πολυπραγμοσύνη της και όχι η προσχώρησή της σε κάποιο πολιτικό κόμμα.

«Πρόκειται για μια γυναίκα που εξελίχθηκε από μοντέλο πρώτης κλάσης σε τραγουδίστρια και ηθοποιό και από οπαδός των Σοσιαλιστών σε σύζυγο ενός δεξιού προέδρου» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Φαμπρίς Ντεβανλαΐ, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων της Ford France.

«Σίγουρα υπάρχει ένα ρίσκο, καθώς έχει σημαδευτεί από την πολιτική πλευρά της συζυγικής της κατάστασης, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί μια διεθνούς φήμης προσωπικότητα είναι μια απίστευτη κινητήρια δύναμη για την προβολή της εκστρατείας μας».