Διαδικτυακές βουτιές στα πιο κρυστάλλινα νερά του κόσμου

Σε διάφορα μέρη του κόσμου υπάρχουν  λίμνες  και θάλασσες με τιρκουάζ νερά, όχι μόνο σε πολυτελή resort, αλλά και σε πιο παρθένες τοποθεσίες.

Μιας και οι πραγματικές βουτιές μας σιγά-σιγά μειώνονται δραματικά, ας κάνουμε μερικές ακόμη διαδικτυακά, προτού το φθινόπωρο μπει για τα καλά.

Δείτε παρακάτω τα πιο κρυστάλλινα καθαρά νερά του κόσμου όπως παρουσιάζονται στο clickatlife.gr.

 Νησί Cocos  Το νησί αυτό είναι ακατοίκητο –πέραν του σταθμού χωροφύλακα που θα βρει κάποιος εκεί- και βρίσκεται ανοιχτά της Κόστα Ρίκα. Ο λόγος για τον οποίο είναι γνωστό είναι τα απίστευτα νερά και ο ακόμη πιο  παραμυθένιος βυθός  του (φωτό).

cocos-island-kosta-rika

 Νήσοι Κουκ  Τα νησιά Κουκ είναι μία αυτοδιοικούμενη περιοχή, ελεύθερα συνδεδεμένη με την Νέα Ζηλανδία που αποτελείται από 15 νησιά στην καρδιά του νότιου Ειρηνικού σε μια έκταση περίπου στο μέγεθος της Ινδίας. Αυτά τα περίφημα νησιά είναι γνωστά για τις  γαλάζιες λίμνες  τους, όπως η  λίμνη Aitutaki   (φωτό), τις παραλίες με την άσπρη άμμο και το φυσικό τους τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη. Κι επειδή δεν πρόκειται να τα επισκεφτούμε σύντομα, ας θαυμάσουμε από μακριά τα νερά τους.

nisoi-kouk

 Παραλία Knip, Curacao  Οι λάτρεις του snorkeling δεν χάνουν μια εξερεύνηση στα νερά της παραλίας Knip στην  Καραϊβική  , τα οποία είναι  κρυστάλλινα, πράσινα, ζεστά και ήρεμα.   Σε αυτά τα νερά βρίσκεται επίσης πλούσια θαλάσσια ζωή που κάνει την εξερεύνηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

knip-beach-curacao

 Koh Lipe, Ταϊλάνδη  Το Koh Lipe είναι ένα νησί στην  ακτή Andaman της νότιας Ταϊλάνδης  με καθαρά, κρυστάλλινα και ρηχά νερά. Έχει 4 παραλίες που κάνουν δύσκολη την επιλογή των τουριστών καθώς είναι όλες εξωπραγματικές, αλλά όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν προς τα εκεί, σίγουρα δεν θα νιώσουν δυσφορία μπροστά σε τέτοιου είδους διλήμματα .

koh-lipe

 Λίμνη Five Flower, Κίνα  Θεωρείται το κόσμημα του Εθνικού Πάρκου Jiuzhaigon της  Κίνας  και πρόκειται για μια  λίμνη πολλαπλών χρωμάτων   τόσο καθαρή, που μπορεί κάποιος να δει ξεκάθαρα το βυθό της, ο οποίος περιλαμβάνει και κορμούς δέντρων που έχουν πέσει από τα αρχαία χρόνια.

5-flower-lake-kina (1)

 Boracay, Φιλιππίνες  Το Boracay είναι ένα νησί στην περιοχή των  δυτικών Visayas στις Φιλιππίνες,  γνωστό για τα ήρεμα νερά του που μοιάζουν σαν τζάμι και τις παραλίες με την άσπρη άμμο. Το 2012, μάλιστα, ονομάστηκε από το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ως  το καλύτερο νησί του κόσμου  και σίγουρα δεν του έδωσαν αυτό τον τίτλο άδικα.

boracay-filippines

 Λίμνη Peyto, Καναδάς  Μια από τις κύριες ατραξιόν του Εθνικού Πάρκου Banff στην  Αλμπέρτα του Καναδά  , η τιρκουάζ αυτή λίμνη παίρνει το ιδιαίτερο αυτό χρώμα της από νερό παγετώνων και “κουβαλάει” αυτό που συχνά ονομάζεται rock flour, δηλαδή τρίμμα από βράχους. Τα νερά της, πάντως, παραμένουν  κρυστάλλινα και μοναδικά  , σε ένα τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς.

peyto-lake-kanadas

 Λίμνη Pukaki, Νέα Ζηλανδία  Δημιουργήθηκε αρχικά από έναν παγετώνα που υποχώρησε και βρίσκεται στη  Νέα Ζηλανδία.  Το τοπίο που την περιβάλλει αντανακλάται απόλυτα στα νερά της και το χρώμα κι εδώ είναι ένα έντονο τιρκουάζ, που μοιάζει βγαλμένο από το photoshop.

limni-pukaki-nea-zilandia