Από τη Σπάρτη στο Hollywood

Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Τρέισι Σπυριδάκος κατάφερε και έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της ταινίας «Rise of the Planet of the Apes» αλλά και της τηλεοπτικής σειράς του NBC «Revolution».

Γεννήθηκε το 1988 στη Μανιτόμπα του Καναδά, από Έλληνες γονείς, τον Γιώργο και την Αναστασία Σπυριδάκου, ιδιοκτήτες εστιατορίου. Μεγάλωσε μαζί με δύο αδελφούς σε μία οικογένεια που οι άνδρες είχαν έντονη ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Η οικογένεια της μετακόμισε στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα, όταν η ίδια ήταν μόλις τεσσάρων ετών και επέστρεψαν στον Καναδά 5 χρόνια αργότερα.

Είναι ιδιαίτερα περήφανη για την ελληνική καταγωγή της. Αναφέρει χαρακτηριστικά άλλωστε και στον λογαριασμό της σε Facebook και twitter πως είναι Σπαρτιάτισσα και Αθηναία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ellines.com, από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και έκανε το πρώτο βήμα παίζοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Μετακόμισε στο Βανκούβερ το 2007 για να κυνηγήσει το όνειρό της. Μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να πάρει τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά Supernatural. Αμέσως μετά συνέχισε με πιο δημοφιλείς σειρές όπως οι Hellcats, Bionic Woman και άλλες.

Πολλά ανδρικά περιοδικά την έχουν συμπεριλάβει κατά καιρούς στις λίστες με τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, με τελευταία της διάκριση την είσοδό της στη λίστα “Sexiest Women of 2012” του περιοδικού GQ.