Πώς κατασκευάστηκαν σημαντικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλά και διάφορα αξιοθέατα… Κάποια από αυτά ανήκουν στα”θαύματα του κόσμου”.

Χρειάστηκαν χρόνια για να κατασκευαστούν και να φτάσουν στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα.

Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

Ο Πύργος του Άιφελ

Τα διάφορα αξιοθέατα του κόσμου έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε ολοκληρωμένα. Τα έχετε δει όμως ποτέ όταν βρίσκονταν στα διάφορα στάδια κατασκευής τους; Στη φωτογραφία: Ο Πύργος του Άιφελ, πριν ολοκληρωθεί, για την Έκθεση του Παρισιού το 1989, χωρίς την κεραία από σφυρήλατο σίδερο που προστέθηκε αργότερα.

BB2KoeZ

BB2Kgg3

 

BB2OUmz

Η Γέφυρα Golden Gate

Η Γέφυρα Golden Gate, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας κατά την περίοδο της κατασκευής της. Το χτίσιμο της γέφυρας ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου 1933 και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 27 Μαίου του 1937 από τον Franklin Delano Roosevelt, ο οποίος πάτησε ένα κουμπί στην Ουάσιγκτον, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της κυκλοφορίας των οχημάτων πάνω στη γέφυρα.

BB2M4WX

BB2MpKe

BB2MA7C

BB2K6KD

Το άγαλμα της Ελευθερίας

Ο σκελετός για το δεξί χέρι του αγάλματος της Ελευθερίας κατά την κατασκευή του στο Παρίσι. Σχεδιασμένο από τον Γάλλο γλύπτη Frederick Bartholdi, το άγαλμα δωρίστηκε στις ΗΠΑ από τη Γαλλία το 1886.

BB2KZb5

BB2Kwmq

BB2OPoh

Χτίζοντας το Empire State Building

Σιδηρουργός κρέμεται πάνω από τους δρόμους του Μανχάταν ενώ κρατιέται από την άκρη ενός γερανού στο εργοτάξιο του Empire State Building στις 29 Σεπτεμβρίου του 1930.

BB2K5rP

BB2P7xL

BB2MBh6

BB2K7Ok

Tower Bridge

Στο Λονδίνο κατασκευάζεται μια γέφυρα: Η κατασκευή της Tower Bridge στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε το 1894.

BB2N1q2

BB2N6gl

BB2MyoC