Η Κύθνος των γάμων και των βαφτίσεων!

Η Κύθνος είναι γνωστή για πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων τα γραφικά της τοπία και τη φιλοξενία της. Μια άλλη διάσταση της Κύθνου προβάλλει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως σημειώνει το πρακτορείο, το νησί, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να τελέσουν ένα γάμο ή μια βάφτιση με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους. Άλλωστε, σημειώνεται, το νησί των Δυτικών Κυκλάδων καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά 128 ξωκλήσια, 92 παραλίες, τρεις παραδοσιακούς οικισμούς, ιαματικές πηγές και ένα σπήλαιο, ενώ την ειδυλλιακή εικόνα συμπληρώνουν η αυθεντικότητα και η φιλοξενία των κατοίκων.

Τα εκκλησάκια της Κύθνου, άλλα χτισμένα σε βράχους και άλλα «ακουμπισμένα» σε αμμουδιές, δίνουν τη δυνατότητα, όχι μόνο σε Έλληνες, αφού δειλά δειλά έχουν αρχίσει να ρίχνουν «δίχτυα» και σε ξένους τουρίστες, να τελέσουν ένα μυστήριο στο νησί, το οποίο θα μείνει «χαραγμένο» για πάντα στην καρδιά και το μυαλό τους.

Ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Λόγω της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης, αρκετοί επιλέγουν πλέον τον τόπο μας. Είναι σε κοντινή απόσταση με το Λαύριο, με φθηνά εισιτήρια. Το νησί είναι ατόφιο, κρατάει μια γραφικότητα, δεν είναι στημένο και προσποιητό και οι επισκέπτες το διακρίνουν αυτό. Τα ζευγάρια τα ακολουθούν κατά μέσο όρο περίπου εκατό συγγενείς και φίλοι, για να μοιραστούν τη χαρά τους και να συνδυάσουν τις ημέρες παραμονής με διακοπές».

Προτεινόμενα για εσάς