Λεμόνι: Το απόλυτο προϊόν ομορφιάς...

Το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, είναι δημοφιλές ως σύμμαχος στις προσπάθειες απώλειας κιλών.

Εκτός όμως, από τα θετικά που προσφέρει αυτό το εσπεριδοειδές στην υγεία, έχει και πολλά να μας δώσει όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση.

Οι χρήσεις του είναι πολλές, δείτε μερικές από αυτές παρακάτω, σύμφωνα με το “Jenny.gr”.

Τα λεμόνια είναι γνωστά για τις ιδιότητες καθαρισμού και για το πλεονέκτημα που προσφέρει κατά τη διάρκεια της απολέπισης. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα και να καθαρίσει τις κηλίδες. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και δεν έχει καμία δυσκολία, απλά κόβετε στη μέση ένα λεμόνι και το τρίβετε στο πρόσωπο σας για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Θέλετε να έχετε πιο φωτεινά νύχια;

Δεν έχετε παρά να πάρετε ένα χυμό λεμονιού μαζί με λίγο ελαιόλαδο και να τρίψετε απαλά τα δάχτυλα σας. Το οξύ θα αφήσει τα νύχια σας πιο  λευκά και λαμπερά. Ξεχάστε λοιπόν, τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς, γιατί η φύση μπορεί να δώσει λύσεις για τα πάντα.

Οι περισσότερες από εμάς τρέχουμε στα κομμωτήρια για να ανοίξουμε το χρώμα των μαλλιών μας, ενώ μπορούμε να κάνουμε ανταύγειες με φυσικό και ανέξοδο τρόπο. Και πως θα το πετύχουμε αυτό; Δεν έχετε παρά να στύψετε ένα λεμόνι, να ανακατέψετε τον χυμό με χλιαρό νερό και να τον ψεκάσετε στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια μπορείτε να καθίσετε στον ήλιο για έως και μία ώρα και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν σιγά σιγά μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Μαλακώστε τους αγκώνες σας

. Ακριβώς όπως το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ήπια απολέπιση για το πρόσωπο, το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους ξηρούς αγκώνες. Προσθέστε το χυμό λεμονιού σε μαγειρική σόδα μέχρι να έχετε ένα κοκκώδες μίγμα. Τρίψτε απαλά στους αγκώνες σας, για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα και μετά ξεπλύνετε με νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα ή λάδι για να μαλακώσουν.

Βάλτε τέλος στην ακμή.

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά δεδομένου ότι τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριακή δράση, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ελαττωθούν τα σπυράκια. Απλά πάρτε μια φέτα και πιέστε το χυμό στο πρόσωπό σας και με τον καιρό η ακμή θα αρχίσει να ελαττώνεται.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, ώστε να μπορούν να σας δώσουν ένα φωτεινό δέρμα. Η βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Είναι σημαντικό να προσέχετε, όταν βάζετε χυμό λεμονιού στο δέρμα σας, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ιδίως αν εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία.