Η επιστολή διαμαρτυρίας της Τέιλορ Σουίφτ στην Apple

Είναι γνωστό ότι η Apple Inc. προσφέρει μια δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της νέας music streaming υπηρεσίας της και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για την χρήση της μουσικής τους κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής.

Την αλλαγή πολιτικής της Apple ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Έντι Κιου μέσω Twitter, μετά από ανάρτηση της Taylor Swift χθες στο Tumblr.

«Γράφω για να εξηγήσω γιατί δεν θα δώσω το νέο μου άλμπουμ 1989, από τη νέα υπηρεσία Apple Music. Κι αυτό το κάνω γιατί η εταιρεία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένας από τους καλύτερους συνεργάτες στην προώθηση της μουσικής μου. Σέβομαι την εταιρεία και τα ιδιοφυή μυαλά που έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά. Ξέρετε όλοι ότι για ένα τρίμηνο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν μουσική και γι΄αυτό το τρίμηνο δεν θα πληρωθούν οι συνθέτες, στιχουργοί, παραγωγοί και καλλιτέχνες. Το βρίσκω σοκαριστικό, απογοητευτικό και αντίθετο με αυτή την προοδευτική εταιρεία. Δεν το κάνω για μένα, άλλωστε βρίσκομαι στο 5ο μου άλμπουμ και μπορώ να με συντηρώ, αλλά για τους νέους καλλιτέχνες, τους νέους συνθέτες. Αυτά δεν είναι τα παράπονα ενός κακομαθημένου, αλλά οι φόβοι και αγωνίες ενός πρωτόβγαλτου καλλιτέχνη» αναγράφει μεταξύ άλλων στο tumblr της η Τέιλορ.

Τα λεγόμενα της θορύβησαν την Apple που, μέσω του διευθυντή της Apple Music, του Έντι Κιου ενημέρωσε την Τέιλορ ότι δεν σκοπεύει να μην πληρώσει τα συμφωνηθέντα στους συντελεστές των άλμπουμ και τραγουδιών, με την Τέιλορ να πανηγυρίζει στο Twitter.

eddy-cue-taylor-swift-apple-music-1

taylor-swift-apple-music-allagi-1