Colorawards: 'Ελληνες φωτογράφοι κατέκτησαν την κορυφή

Ο κορυφαίος θεσμός  στο χώρο της Έγχρωμης Φωτογραφίας, τα Colorawards, αποτελούν ξεχωριστό γεγονός και κάθε χρόνο  συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φίλων της φωτογραφίας.

Φέτος στην κορυφή κυριάρχησε το γαλανόλευκο στοιχείο. Τρεις διακρίσεις – την  πρώτη  θέση στην κατηγορία Sports , την δεύτερη θέση στην κατηγορία Fashion καθώς και  Honorable Mention στην ίδια κατηγορία – κέρδισαν ο John Magas και η Αnthea Blanas.

Η φετινή εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβείων έγινε στις 18/4 στο Λος Άντζελες και την παρακολούθησαν  ‘ζωντανά’ μέσω Internet περισσότεροι από 8000 φαν της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο.
Με 7.358 συμμετοχές σε 18 διαφορετικές κατηγορίες – και δύο επίπεδα διαγωνιστικά, για τους Επαγγελματίες και τους Ερασιτέχνες – τα φετινά 8α Colorawards έκαναν «ζουμ» στους  καλύτερους φωτογράφους.
Στο επίπεδο των Επαγγελματιών, ξεχώρισαν οι δικοί μας John Magas και η Anthea Blanas , κερδίζοντας τρία βραβεία και το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Είναι η δεύτερη φορά που κάποιος από την Ελλάδα κερδίζει την πρώτη θέση σε αυτόν τον διαγωνισμό στο επίπεδο των επαγγελματιών ( ήταν ο Yiorgos Kordakis το 2013  στον 6ο ετήσιο διαγωνισμό) και η πρώτη φορά τώρα, με τριπλή διάκριση, 1η και 2η θέση καθώς και Honorable Mention, για τον John Magas και την Anthea Blanas.
Κατά καιρούς  μάλιστα, στις  πρώτες θέσεις έχουν βρεθεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της Διαφήμισης και της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, ενδεικτικά, οι Erwin Olaf, Andreas Smetana, Peter Lippmann, Oleg Duryagin και άλλοι.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες:
1η θέση – Outstanding Achievement in Sports, Mastering Kendo
21590018_fafaw.limghandler
2η θέση – Merit of Excellence in Fashion, with Travelling to the Unknown
21590019______________________fa.limghandler
Honorable Mention – Fashion, with Beauty Portrait
21590017_sw_q.limghandler