Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2025
10.6 C
Athens

Κώστας Τασούλας: Ποιοι βουλευτές τον ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Πότε θα εκλεγεί

Κώστας Τασούλας: Η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει αποδοχή εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Μάλιστα, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει πως θα υπερψηφίσουν τον Κώστα Τασούλα στην τέταρτη ψηφοφορία περίπου 165 με 170 βουλευτές.

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, μπορεί να γίνει και με τη σχετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να αποσυνδεθεί η διαδικασία από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Εκτός από τους 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θετικά αναμένεται να ψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μάριος Σαλμάς, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον ίδιο βέβαια να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Άλλωστε, όπως ανέφερε στο MEGA η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Τασούλας είχαν κοινή πολιτική μήτρα τον Ευάγγελο Αβέρωφ ενώ επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά ο νυν πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε υπουργός Πολιτισμού.

Επίσης, θετικά προσανατολίζονται να ψηφίσουν τον Κώστα Τασούλα οι πέντε βουλευτές από τους «Σπαρτιάτες» και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως οι Παύλος Σαράκης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Γιώργος Ασπιώτης και Χάρης Κατσιβαρδάς.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες για την ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Το Σύνταγμα προβλέπει πέντε ψηφοφορίες με τις δύο πρώτες να απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τρίτη 180, η τέταρτη 151 και η τελευταία σχετική πλειοψηφία. Η κάθε ψηφοφορία θα γίνεται με διαφορά πέντε ημερών και, όπως όλα δείχνουν, ο Κώστας Τασούλας θα εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τέταρτη ψηφοφορία.

Οι ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες:

1η ψηφοφορία 25 Ιανουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 200 βουλευτές
2η ψηφοφορία 31 Ιανουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 200 βουλευτές
3η ψηφοφορία 6 Φεβρουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 180 βουλευτές
4η ψηφοφορία 12 Φεβρουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 151 βουλευτές
Και 5η ψηφοφορία 18 Φεβρουαρίου με σχετική πλειοψηφία.

Ροή Ειδήσων

Παιχνίδια εκδίκησης: Πρεμιέρα του 2ου κύκλου με δυο νέα επεισόδια 

Τα «Παιχνίδια Εκδίκησης», επιστρέφουν στο ΑΝΤ1+ με τον Β’...

Κάνιε Γουέστ και Μπιάνκα Σενσόρι χωρίζουν: Το γυμνό έφερε γκρίνια

Κάνιε Γουέστ: Τέρμα τα δίφραγκα για τον Κάνιε Γουέστ...

ΠΑΟΚ: Βόμβα από Τάισον – «Συγνώμη, δεν μπορώ να συνεχίσω»

ΠΑΟΚ: Η αποβολή του Τάισον στο φινάλε του πρώτου...

Ηλεία: Για ένα κομμάτι γης η εκτέλεση του επιχειρηματία – Τον πυροβόλησε στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής

Ηλεία: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το άγριο...

Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς αεροδρόμιο

Κίνηση: Στο «κόκκινο» βρίσκονται από νωρίς το πρωί της...

Topics

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλής Κατηγορίες