Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

Σε κάθειρξη 20 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι, που είχε ανατραπεί το 2013 από την Προεδρία της Αιγύπτου με επέμβαση του στρατού. Μαζί του καταδικάστηκαν όλα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε πολυετείς ποινές.

O Μόρσι καταδικάστηκε για την ευθύνη του στο θάνατο διαδηλωτών το 2012. Στην ίδια δίκη, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, καταδικάστηκαν επίσης σε 20 χρόνια κάθειρξη τα στελέχη της «κορυφής» των -εκτός νόμου πλέον- Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ ελ Μπελνταγκί και Εσάμ ελ Εριάν.

Στη δίκη, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, ο Μόρσι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έκαναν μέσα από το κλουβί το σήμα με τα τέσσερα δάχτυλα -σύμβολο για το αιματοκύλισμα οπαδών των ισλαμιστών στο τζαμί Ραμπά αλ Ανταουίγια τον Αύγουστο του 2013, τις ταραγμένες εβδομάδες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή Προέδρου.

Η δίκη, η οποία ολοκληρώθηκε, είναι μία από εκείνες που έχουν κινηθεί σε βάρος του. Ο Μόρσι κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, όπου είχε μεταφερθεί τέσσερις μήνες μετά την κράτησή του σε άγνωστη τοποθεσία.