Sean 'Diddy' Combs: Μεγαλώνει το κατηγορητήριο - Περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες για επίθεση

Περισσότερα από 100 άτομα πρόκειται να μηνύσουν τον ραπερ Sean ‘Diddy’ Combs για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, δήλωσε Αμερικανός δικηγόρος.

Ο δικηγόρος Tony Buzbee με έδρα το Τέξας είπε ότι μερικά από τα φερόμενα θύματα περιλαμβάνουν ανήλικους που κακοποιήθηκαν όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε επιθετικά», είπε ο κ. Buzbee στους δημοσιογράφους.

Η Erica Wolff, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Mr Combs, είπε ότι ο ράπερ αρνείται «εμφατικά και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι «ψευδείς και συκοφαντικές».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο κ. Buzbee είπε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «δεν θα αφήσουν τίποτα για να βρουν πιθανά υπεύθυνα μέρη» στην εικαζόμενη κατάχρηση ή «οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα που συμμετείχε ή επωφελήθηκε από αυτήν την απαίσια συμπεριφορά».

Η κ. Wolff είπε σε δήλωση στο BBC ότι ο κ. Combs «ανυπομονεί να αποδείξει την αθωότητά του και να δικαιωθεί στο δικαστήριο, όπου η αλήθεια θα αποδειχθεί με βάση στοιχεία και όχι εικασίες».

Ο κ. Combs συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και σωματεμπορία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης, για την οποία άσκησεέφεση.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον κ. Buzbee, ο συνολικός αριθμός των φερόμενων θυμάτων που εκπροσωπεί είναι 120, με τους μισούς από αυτούς να είναι άνδρες και οι άλλοι μισοί γυναίκες που προέρχονται από περισσότερες από 25 πολιτείες στις ΗΠΑ. .

Πρόσθεσε ότι 25 από τα φερόμενα θύματα που εκπροσωπεί ήταν ανήλικοι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Combs κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Οι κατηγορίες εκτείνονται από το 1991 έως και φέτος με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, είπε ο κ. Buzbee. Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά συνέβησαν μετά το 2015.

Οι περισσότεροι από τους ενάγοντες, είπε, ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν σε ραντεβού μετά από πάρτι που διοργάνωσε ο κ. Combs που πραγματοποιήθηκαν σε γνωστούς χώρους, καθώς και σε ιδιωτικές κατοικίες και ξενοδοχεία.

Ο κ. Buzbee είπε ότι τα πάρτι ήταν είτε για να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία του άλμπουμ είτε ήταν πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πάρτι για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Επιθέσεις έγιναν και κατά τη διάρκεια «οντισιόν».

«Πολλές φορές, ειδικά οι νέοι που ήθελαν να εισχωρήσουν στη βιομηχανία, εξαναγκάστηκαν σε αυτό το είδος συμπεριφοράς με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρια ή με την υπόσχεση ότι ο Sean Combs θα ακούσει την κασέτα τους», είπε ο κ. Buzbee.

Ένας άνδρας, ο οποίος ήταν τότε εννέα ετών, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κ. Combs και τους συνεργάτες του σε ένα στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη ενώ προσπαθούσε να κλείσει μια δισκογραφική συμφωνία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Με πληροφορίες από CNN, AFP