CNN: Εν ψυχρώ εκτέλεση Ουκρανών στρατιωτών μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το πιο πρόσφατο περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Ποκρόφσκ.

Ακόμη, πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων το τελευταίο δεκάμηνο, από τον Νοέμβριο του 2023, οι περισσότερες από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν από βίντεο και ηχητικές υποκλοπές που παρείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες (5/9), ότι η εισβολή στη νότια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχει αποτέλεσμα και ότι δεν υπήρχε ρωσική προώθηση σε έναν βασικό τομέα του ανατολικού μετώπου για έξι ημέρες.

«Τις τελευταίες έξι ημέρες, ο εχθρός δεν έχει προωθηθεί ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ. Με άλλα λόγια, η στρατηγική μας λειτουργεί», δήλωσε ο Ολεξάντρ Σίρσκι σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN.

Ο Σίρσκι δήλωσε επίσης ότι ο στρατός έχει παρατηρήσει μια μείωση των βομβαρδισμών και της σφοδρότητας της ρωσικής επίθεσης σε άλλες περιοχές.

Το Κρεμλίνο δήλωσε χθες (5/9) ότι στρατιωτικοί εκπαιδευτές από διάφορες χώρες εργάζονται στην Ουκρανία και παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές ενέργειες και στην εκπαίδευση ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υπογράμμισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει όλους τους στόχους της, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.