Oasis: Tο κέρδος της «χρυσής» επανένωσης της μπάντας - Γιατί φημολογείται ότι είναι η τελευταία εμφάνιση

Η μουσική επιστροφή των αδερφών Noel και Liam Gallagher ή αλλιώς Oasis έριξε τα sites πώλησης εισιτηρίων, με τις διαδικτυακές πλατφόρμες να είναι εκτός λειτουργίας και να έχουν πλέον… ουρές αναμονής!

Αποτέλεσμα; Τα κέρδη πίσω από την επερχόμενη επανένωση των άσπονδων μέχρι πρότινως αδερφών να υπολογίζονται περίπου σε μισό δισεκατομμύριο λίρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πανεπιστημίου του Μπέρμινγκχαμ, δυνητικά οι 14 αυτές ημερομηνίες θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 400 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις εισιτηρίων και merch. Για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, η επανένωση των Take That το 2011, στην περιοδεία ονόματι Progress Live, απέφερε περίπου 140 εκατ. λίρες. Χωρίς τη Victoria Beckham, οι Spice Girls το 2019 προκάλεσαν «βραχυκύκλωμα» στην Ticketmaster με 13 ημερομηνίες συναυλιών, που εκτιμάται ότι απέφεραν 60 εκατ. λίρες ενώ οι Abba κατάφεραν να σηματοδοτήσουν μία εξαιρετικά επιτυχημένη επιστροφή χωρίς καν να εμφανιστούν ζωντανά οι ίδιοι, με τα ψηφιακά άβαταρ που χρησιμοποιήθηκαν στο Abba Voyage να λέγεται ότι κερδίζουν 1,5 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα στο Λονδίνο.

Εκτός των τραπεζικών τους λογαριασμών, όμως, τα μέλη των συγκροτημάτων – συμπεριλαμβανομένων των Oasis- πιθανόν να προσελκύονται από την ιδέα να χτίσουν την κληρονομιά τους. Πέρυσι, όταν οι Blur -άλλη εμβληματική μπάντα της brit pop- έπαιξαν δύο βραδιές στο Γουέμπλεϊ, κριτικοί και fans έπλεξαν το εγκώμιό τους.

Στην εποχή του streaming

Πριν ακόμα το reunion των Oasis ανακοινωθεί επίσημα, πάντως, το Spotify ανακοίνωσε ότι, το streaming των τραγουδιών τους είδε πάνω από 160% αύξηση, μόνο λόγω των σχετικών φημών. Μετά την ανακοίνωση, εντωμεταξύ, τα τρία studio albums του συγκροτήματος επέστρεψαν στην πρώτη πεντάδα του επίσημου chart της Παρασκευής, με το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους να σημειώνει αύξηση 332%. Όσον αφορά το κοινό τους, πολλοί από τους νέους fans των Oasis είναι νεαρές γυναίκες. Η κατάκτηση νεότερων οπαδών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική θωράκιση του συγκροτήματος στο μέλλον. Ειδικότερα, η δημοτικότητα του Liam βοηθάει να ακουστεί η μουσική του συγκροτήματος στις νεότερες γενιές. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο 51χρονος τραγουδιστής, ήταν ο επικεφαλής του φεστιβάλ του Reading

Με πληροφορίες από Έθνος, The Guardian